1

Temat: TPLINK TL-ER7206

Witam,
router TL-ER7206 v1 5 lat przeleżał na półce nieuruchamiany ani razu. Postanowiłem go wykorzystać, ale nie mogę się dostać do ustawień przez www. Próbowałem już wszystkiego: factory reset, recovery przez tftp i www, poszukiwania uarta na pcb. Mam wrażenie że on nie resetuje się poprawnie i nie wchodzi w tryb recovery ( mimo testowania różnych czasów przyciśnięcia resetu itp).  Funkcjonuje poprawnie, przydziela IP, obsługuje podłączony net przez WAN, ale nie udostępnia nic na porcie 80. 4 Konektor J1 na pcb nie ma masy, więc to chyba nie uart...
Co można jeszcze zrobić?

2

Odp: TPLINK TL-ER7206

Napisać do supportu tplinka? To urządzenie nie jest wspierane przez openwrt, a tu na forum właśnie o tym rozmawiamy. Co wspólnego ma to urządzenie z openwrt że zdecydowałeś się właśnie tu napisać?

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Zadałem pytanie tutaj, bo kojarzę to forum jako miejsce wymiany wiedzy wielu doświadczonych użytkowników sprzętu. Myślę, że nie za bardzo naruszyłem przestrzeń? ;]

4

A jednak nie jest temat związany z openwrt.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

5

Ściągnij kontroler lokalny Omada czy też Omada Discovery i może się z nim dogada. Ale to nie jest sprzęt OpneWrt, więc proponuję przenieść się z tym tematem na elektrodę.