1

Temat: Przepustowość

Witam,

Posiadam urządzenie Model:TP-Link Archer C7 v2 a na nim Gargoyle:1.12.0.2 łącze do Internetu 300Mb
Gdy wykonałem test speedtest to pokazuje mi za każdym razem 130Mb download 50 Upload
Komputer podłączony kablem.
Pytanie czy to kwestia sprzętu że nie jest wstanie obsłużyć tej prędkości czy software jest należy zaktualizować do najnowszej wersji?

Może ktoś z was ma identyczny sprzęt czy mógłby zrobić  test prędkości.

Pozdrawiam
Robert

2

Odp: Przepustowość

Zaktualizuj do nowszej wersji, włącz z konsoli flow offlloading. Parę rzeczy nie będzie działać (np. qos) ale powinien te 300Mb wyciągnąć bez problemu.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Dziekuję za informację,
Zgodnie z Twoją sugestia zaktualizuję urządzenie.

Jak zrobię upgrade bez zachowania konfiguracji to będę mógł wgrać konfiguracje z tej wersji Gargoyle:1.12.0.2.
Czy na nowo muszę wszystko skonfigurować?

Z modułów z których korzystam to DDNS i OpenVPN.

4

Nie, wszystko od nowa. 1.12.0.2 jest na tyle stare że ustawienia już nie są takie jak w nowych wersjach.

5

To jeszcze prośba o wskazówkę, pamiętam jak poprzednim razem miałem problem z uruchomieniem interentu ponieważ dostawca to Orange i trzeba było tworzyć 2 vlany oby usługa działała.
Czy mógłbyć podać te polecenia akby aktywować je. Chyba że teraz można to zrobić z graficznego panelu.

6

Zobacz jak masz teraz - i zrób tak samo tylko zamiast option ifname daj option device bo zmieniła się nazwa opcji.

7

Dziękuję za pomoc,