526

Odp: Aktualizacja Oscam

Cezary napisał/a:

Nie. Potrzebny jest pakiet dla aarch64_generic. Zaraz przekompiluję oscama na 24.10.

Dzięki

527

Są nowe kompilaty, tym razem kompilowane dla 24.10-SNAPSHOT. Wywaliłem opcję WITH_SIGNING przez co binarki nie są podpisane cyfrowo. A, no i drze się DVBCSA_KEY_ECM nie jest ustawiony, ale jak rozumiem streamrelay nie używacie więc nie powinno być to chyba problemem, skoro samego libdvb można by się także pozbyć (czego jeszcze nie zrobiłem).

Jest w https://dl.eko.one.pl/test/oscam/24.10

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

528

Cezary napisał/a:

Ja nie kompiluję już od dawna starych wydań. Musisz poszukać w sieci, może ktoś udostępnia nowe wersje dla takich staroci.

Tak swoją drogą to ja w repo mam oscam_11384, więc znacznie nowszego niż to co napisałeś. Coś to też jest wersja sprzed 1,5roku.

Próbowałem znaleźć wersję 11384 w archiwum, ale najniższa to 11570, czy mogę otrzymać link do pobrania, jestem zainteresowany cortrex a53,cortex a9vfp_v3?

529

https://dl.eko.one.pl/test/oscam/24.10/ Ze stycznia.

530

czy jest szansa na nowszą wersję? (mipsel_24kc oraz arm cortex a7).

531

Wrzuciłem do w/w linka.

532

Tzn. nowszą niż ta ze stycznia? bo nie widzę. Z tą ze stycznia mam mały specyficzny problem i chciałem sprawdzić inną wersję.

533

Tak, z 5 maja. Sugeruję odświeżyć stronę przeglądarce (lub usunąć cache w przeglądarce) i przewinąć stronę na sam dół...

534

dziękuję, po testach jednak podobnie, crashuje po próbie połączenia użytkownika, którego nie ma na liście. Co w teorii nie powinno być problemem, ale czasami client zamiast prawidłowo połączyć się według konfiguracji łączy jako anonymouse(nie wiem czemu) i to też powoduje crasha.
Na tą chwilę używam wersji oscam-CyCeCpl-11805@6e801641-mipsel-ramips-linux-musl-ssl-libusb-pcsc ,która działa stabilnie pod 22.03.07

535

hello all
please I install oscam in mu hap ac2 openwork 24.10 but I can't access the oscam web thank you