Odp: Zyxel T-56 (EX5601-T0, EX5601-T1) uwagi, opinie
gkrzysztof napisał/a:ambrozy5 napisał/a:No rx do tx i tx do rx , mtkuartboot sie laczy? Wygrywa do ramu uboota ?
mtk_uartboot - 0.1.1
Using serial port: COM4
Handshake...na tym zatrzymuje się mtkuartboot po podaniu zasilania nic się nie dzieje w oknie chyba że należy to spod linuxa uruchomić a nie win10
Ważne że jak używasz mkuartboot go musisz mieć wyłączony putty czy tam inny terminal który używa tego samego seriala.
Kupiłem od tego samego sprzedawcy, też z wersją b10.7 czy jakoś tak. Od razu robiłem upgrade za pomocą seriala.
mam wyłączony putty sprawdzone na win 7 i 11, w samym wierszu poleceń mam to co wyżej napisałem i koniec, port com sie zgadza prędkośc ustawiona na 115200
od rana walcze, efekt jest taki że to co napisał Cezary to prawda bo w ramach testów zrobiłem downgrade do wersji 23.05 i gdy po tftp po 10 lub nie wiem ktorym restarcie pobrał plik procedury z mtd5 i 6 zakończyły sie poprawnie router wstał niestety po wyłaczeniu z przycisku znów po nie wiem którym razie wstaje ale po uart nie połaczyłem go ani razu - nie mam pomysłu co mogę robić źle że po porcie com nie można się połączyć z urządzniem
chyba że ktoś ma podpowiedź jak sprawdzić czy sam uart w routerze jest sprawny po ch340 sprawdziłem z innym urządzniem na 3.3V i połaczył się bez problemu a zyxel nie
jeszcze jeden element jest dziwny nie działą port 2.5Gb ale bez uart nie podejrze w czym problem i mam błedne koło, moge go zaaktualizwoać obniżyć wersje ale po utracie zasilanai nie wstaje.