Temat: Router TP-Link tl-wr940n

Witam,
Mam router TL-WR940N, nigdy się nie bawiłem zmienianiem softu w routerze, ale teraz mam ku temu konieczność.
Potrzebuje zrobić sobie router jako przedłużacz zasięgu wifi echosondy
Na standardowym sofcie, sonda łączy się z routerem, ale aplikacja w tel nie czyta jej. Chce spróbować zmienić soft, może w jakiś sposób mi to pomoże? Wiem że sondy na tym routerze działały, i ludzie ich używają.

Jak ktoś może poratować jakimiś informacjami, to byłoby super

2

Odp: Router TP-Link tl-wr940n

Ten model ma za mało pamięci flash i ram na współczesne openwrt, będzie działała staroć sprzed 6-7 lat: https://openwrt.org/toh/tp-link/tl-wr940n

Jeżeli czujesz się na siłach i chcesz sobie coś podłubać - rób obraz, wgrywaj.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Cezary napisał/a:

Ten model ma za mało pamięci flash i ram na współczesne openwrt, będzie działała staroć sprzed 6-7 lat: https://openwrt.org/toh/tp-link/tl-wr940n

Jeżeli czujesz się na siłach i chcesz sobie coś podłubać - rób obraz, wgrywaj.

A taki tl-wdr4300 V1.3 byłby lepszy?
Czy wgl śmiania softu coś da? Czy oryginalny soft i użycie w trybie repeatera da ten sam efekt?

4

No już lepszy, więcej pamięci.

Soft możesz zmienić, repeater zrobić. Pod openwrt repeater w sumie zawsze działa w taki sam sposób.
Czy będzie działać echosonda którą masz to już musisz sprawdzić, parę różnych działa, bo już na forum były takie tematy.

5

Cezary napisał/a:

No już lepszy, więcej pamięci.

Soft możesz zmienić, repeater zrobić. Pod openwrt repeater w sumie zawsze działa w taki sam sposób.
Czy będzie działać echosonda którą masz to już musisz sprawdzić, parę różnych działa, bo już na forum były takie tematy.

Soft wgrywam po prostu poprzez aktualizator w panelu, czy jest to jakaś bardziej skomplikowana operacja?

Jak z panelem wtedy? jest dosc intuicyjny po zmianie na openwrt czy ciezko sie w nim połapać?

6

W tplinkach wgrywa się przez gui, tak. Czy luci jest intuicyjne to już musisz sam ocenić, ja uważam że jest do kitu, ale moja opinia się nie liczy.

7

Cezary napisał/a:

W tplinkach wgrywa się przez gui, tak. Czy luci jest intuicyjne to już musisz sam ocenić, ja uważam że jest do kitu, ale moja opinia się nie liczy.

Jest jakas lepsza alternatywa dla mojego rozwiązania?

8

Gargoyle ma wbudowaną funkcję repeatera i jest bardziej przyjazne dla "początkującego".

9

Cezary napisał/a:

Gargoyle ma wbudowaną funkcję repeatera i jest bardziej przyjazne dla "początkującego".

Instalacja przebiega tak samo?

10

Tak