Temat: Konfiguracja WAN i instalacja gargoyle na wr1043nd
Witam,
Chciałem zapytać czy można po wgraniu wrt ustawić dla interfejsu wan 2 połączenia? jedno to normalny statyczny adres z puli 192.168.10.x, maska 24 bity, a druga to połączenie PPPoE. docelowo cały ruch "na zewnątrz" ma być kierowany przez PPPoE, a to ze statycznym adresem nie ma ustawionej bramy domyślnej i jest tylko po to aby mieć dostęp do drukarki sieciowej, zasobów serwera NAS i innych użyszkodników sieci, a w zasadzie tylko do tego, gdyż w calach bezpieczeństwa obie drukarki będą działać za NAT'em. Myślałem zby zrobić coś takiego na Mikrotiku - tam nie ma z taką konfiguracją najmniejszego problemu, ale na mikrotiku nie ma możliwości konfiguracji usb jako print serwera, można zrobić serwer proxy, jakiś ftp i tyle. Jestem nowy jeśli chodzi o platformy wrt. Zakupiłem już 1043 po to aby do usb podłączyć drukarkę i dysk twardy i mam nadzieję że taka konfiguracja interfejsu wam jak w temacie jest możliwa ![]()
Proszę o jakieś informacje na ten temat, np jeśli się da to jaka wersja wrt będzie najlepsza dla TP-Linka wr1043nd.
Pozdrawiam,
Szupek