Temat: router openwrt 200/300 zł
hej, szukam sensownego routera do openwrt, zależy mi na gigabitowych portach i dobrym wsparciu openwrt, w zasadzie tyle
polecacie cos?
kupiłem wcześniej ax3000t ale co chwilę mam z nim problemy
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → router openwrt 200/300 zł
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
hej, szukam sensownego routera do openwrt, zależy mi na gigabitowych portach i dobrym wsparciu openwrt, w zasadzie tyle
polecacie cos?
kupiłem wcześniej ax3000t ale co chwilę mam z nim problemy
Jakie problemy?
być może to problem ze mna a nie z routerem, ale:
kupiłem jakieś 2 miesiące temu rd03 z aliexpress nand esmt, z firmware 1.47 czyli podatnym, flashowalem ręcznie 23.05 snapshot to pochodził jakiś tydzień/dwa po czym się zwiesił i już tak został - próbowałem go ożywić miwifi repair tool flashujac stockowy firmware i nic, po zakończeniu tftp zaświeci na niebiesko a potem wraca do stanu przed gdzie nie pinguje pod zadnym adresem, SSH nie odpowiada
potem kupiłem rd23 z mediaexpert nand winbond, tym razem firmware 1.86 i flashowalem 24.10 snapshot przez xmir patcher, wszystko ok, wgrałem initramfs xmirem, potem 24.10rc07 przez sysupgrade, wstał, skonfigurowałem, przeniosłem do szafy gdzie miał pracować i juz nie wstał ![]()
więc obecnie leżą u mnie dwa zbrickowane ax3000t
Softy które wgrałeś nie miały ustawień zmiennych bootloadera i masz softbricka. Wgraj soft jeszcze raz, tym razem albo oficjalnie wydanie 24.10.0 albo moje 24.10-snapshot który już ma wszystko co potrzeba.
tylko jaka metodą wgrać? nie pinguje pod zadnym adresem, co prawda wchodzi w tryb recovery ale próbowałem wgrać mu stocka przez miwifi repair tool po tftp i nic
nie mam za bardzo czasu na lutowanie uart przy małym dziecku na chacie
Tak, po tftp. Próbuj, musi się udać (chyba że zmieniłeś bootloader na inny).
nie zmieniałem (przynajmniej nie świadomie
)
Po miwifi repair tool? i co mu wgrać, initframs kernel? miwifi przyjmuje chyba tylko biny
Wgraj oryginał. Jak się uruchomi, ustaw hasło i potraktuj go xmirem
no mogę jeszcze popróbować ale próbowałem kilka razy wgrać na oba firmware i nic.
jak mi się nie uda to mogę Ci je wysłać ![]()
Jeśli sobie nie poradzisz to wyślij mi postawię Ci je na nogi i odeślę.
napisałem do Ciebie maila przez forum ![]()
temat rozwiązany przez Artur_N - oba routery ożywione - polecam tego użytkownika ![]()
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → router openwrt 200/300 zł
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc