Temat: ac68u z cfe od r7000 jak to ruszyc ?
Witam.
Nie zauważyłem , ze wgrywam przerobiony CFE na nie ten router co trzeba. I tak wgrałem custom CFE z r7000 do ac68u.
Ok. router jeszcze żyje. Mogę wejść na 192.168.1.1 na mini web, , którym teoretycznie mogę wgrać jakiś soft. tyle ,ze nie mogę, bo zawsze wraca do trybu rescue.
Połączyłem sie jtagiem i bez przerywania widzę ,ze oczekuje na plik z tftpd , tylko, ze nie wiem o jakiej nazwie .
po przerwaniu mam do użycia komendę "flash cfe", ale kończy się bledem , ze nie znaleziono flash0.0.
mam kopie cfe oryginału wykonana przez dd if=/dev/mtd0 of=stock-cfe.bin . tylko nie mam pojęcia jak go wrzucić.
Asusowy recovery tez nie jest w stanie wrzucic softu, probowalem soft dla r7000 i dla asusa, nawet chyba tomato, zeby uzyskac chociaz polaczenie po ssh. Probowalem także przy pomocy tftpd. Ale soft nie zmieni CFE ...
Macie może jakiś pomysł , jak zrobić , żeby wrzucić oryginalny CFE. Nie znam wszystkich nazw programów służących do takich celów, wiec ... trochę błądze w lesie. ewentualnie co zrobić , aby usb ruszylo, ewentualnie flash cfe chciał zaciągnąć plik z tftpd. Niestety komendy po przerwaniu na dużo nie pozwalają.
mini web to VTX CFE miniWeb Server