Temat: TL-WR1043ND DLNA / Gargoyle PL + minidlna - prośba o pomoc
Witam,
kupiłem 1043 i niestety od początku miałem z nim problemy. 3 razy wymieniany, raz naprawiany. Zawsze się wieszał. Nawet nie zdążyłem przetestować DLNA. Ostatecznie wrócił po naprawie w serwisie i tu mam pytanko.
Czy na udało się komuś na oryginalnym fw uruchomić dlna tak żeby działało? Ciągle mam problem typu "nieznany format pliku" przy próbie odtworzenia czegoś z niego. Czy to film, czy zdjęcie. Zawsze kończy się tak samo.
Postanowiłem spróbować z alternatywnym fw. Testowałem wczoraj firmware GargoylePL. Wygląda bardzo sympatycznie i mógłbym się na niego przerzucić. Wyczytałem też dużo dobrego o minidlna, które chciałbym doinstalować do GargoylePL. Mam niestety problem ze względu na brak miejsca:/ Wyrzuca mi że jest wolne 1.7mb a potrzeba około 2.7. Co można z tym zrobić oprócz extroota? Nie chciałbym kombinować z żadnym hubem. Niestety nie mogę sobie pozwolić na stratę routera, a chciałbym uzyskać z niego serwer dlna. Może być kosztem np. obsługi drukarki usb czy jakichś innych pakietów. Zależy mi na GUIu i dlna.
Czy któryś z bardziej kumatych kolegów mógłby podpowiedzieć najlepiej krok po kroku jak skompilować sobie taki firmware? Lub czy można jakoś odzyskać miejsce odinstalowując jakieś pakiety?