Temat: 740n v4.2 brak możliwości Gargoyle?
Witajcie. Jako pierwszy byłem z wersją v3 to teraz z v4.2. Czy wiadome coś w jego temacie. Cezary wysłałem e-mail odezwij się. Pozdrawiam
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → 740n v4.2 brak możliwości Gargoyle?
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witajcie. Jako pierwszy byłem z wersją v3 to teraz z v4.2. Czy wiadome coś w jego temacie. Cezary wysłałem e-mail odezwij się. Pozdrawiam
Odezwałem sie. Nie wiem nic o tej wersji.
Czy coś się zmieniło odnośnie WR-740N v4 i Gargoyle? Szukam taniego i prostego routera dla mojej siostry do podzielenia UPC i oczywiście chciałbym zostawić go u niej z OpenWrt.. Na allegro są te routerki za 54zł z przesyłką, tylko nie wiem w jakiej są wersji.. Podejrzewam że najnowszej jak to sprzedają na masówkę..
Nie, jest bez zmian (w sensie nie ma). Ja mam 743 i 740v1 na sprzedaż (działa gargoyle), dział sprzedam zobacz.
Ja mam 743 i 740v1 na sprzedaż (działa gargoyle), dział sprzedam zobacz.
Gdyby to chodziło o mnie to pewnie bym kupował ale wolałbym w tym wypadku router nowy.
Masz jakieś propozycje z tanich routerków pod sieć kablową (czyli ethernet)? Chodzi o niezawodność ale i cenę.. Wodotrysków nie musi być wcale..
TP-LINK 842ND całkiem fajnie działa jeżeli już miał byś nowe kupować.
No tyle że 842ND to już ponad 100.. To już bym bardziej w 3220 celował choć ten ma mniej fleshu.. Ok jak się nie da taniej to tak się kupi choć myślałem że na ich potrzeby wystarczy coś po taniości..
To szukaj właśnie wśród 3220/740,
A jeszcze jest 743ND - może takie coś się sprawdzi?
ALe to jest to samo co 740, tylko ma demontowalną antenę i PoE chyba. JEst na to wsparcie Gargoyle?
Pisałem o tym. To 741 z poe na wanie.
Rozumiem, że 743 też jest sprawa podobna jak 740 - nowszych nie łyknie?
Pogadam z siostrą i chyba najprościej byłoby jak bym od Ciebie tego 743 wziął.. Albo 740 jeden pies.. ![]()
Widzę 743 masz na allegro..
743 jest tylko jeden model (przynajmniej mi nie są znane). Więc działają na openwrt/gargoyle.
Rozmawiałem z siostrą i ona woli nowy.. Poniekąd rozumiem ![]()
Albo 743ND albo MR3220 - który lepszy? Parametrami to samo tyle że 2gi ma USB więc ma przewagę wg. mnie..
Można nówkę kupić za 105zł z przesyłką..
W sklepie koło mnie jest też 841N za ~90zł - a może to wybrać? Były tego różne wersje?
841 jest jak mrówek
tak, są różne.
Śmietnik tu robię ale postaram się ostatni post. Widzę że nawet MR3220 jest w 2ch wersjach (V1 i V2).. Zapewne nie są zgodne tak więc krótko - jaki router, możliwie tani, 100% wspierający Gargoyle? Nie mam do tego serca jakoś ![]()
A może jakiś D-Link z Open-Wrt?
3220v1. Łatwo po obudowie poznasz (v2 wygląda tak: http://www.tp-link.com.pl/products/deta … TL-MR3220)
Finał finałów jest taki, że zamówiłem MR3420.. Siostra nie widziała problemu w różnicy tych paru złotych.. Wiem, że 10zł różnicy i byłby 842ND ale to tak zawsze jest - dalej też bym dorzucił dyszkę i byłoby coś lepiej.. A ten routerek będzie tylko sobie rozdzielał net na kompa stacjonarnego, telewizor i 2 telefony (albo i nie).. W każdym bądź razie dzięki
Podepnę się do tematu mimo iż ma 743ND. A chodzi o to że nie mogę zaktualizować listy dodatków, szukałem coś tam kombinowałem przez putty ale chyba jestem za zielony, czy może ktoś pomóc albo naprowadzić na jakiś trop? ![]()
Podłącz router do internetu i naciśnij odśwież na zakładce "Dodatki'?
Podłącz router do internetu i naciśnij odśwież na zakładce "Dodatki'?
Cały czas podpięty i nie odświeża a internet działa ![]()
Pokaż screenshot z zakładki status
Zaloguj się przez ssh i zrób opkg update
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1e3 … 13642.html
Ok robie opkg update
Downloading package list for attitude_adjustment source...
WARNING: Could not retrieve package list for attitude_adjustment.
Więc nie masz. ping openwrt.org pewnie też nie działa przez brak wpisanych serwerów dns.
Więc nie masz. ping openwrt.org pewnie też nie działa przez brak wpisanych serwerów dns.
Zmieniłem DNS-y na google i ruszyło.
Dzięki wielkie ![]()
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → 740n v4.2 brak możliwości Gargoyle?
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc