Kontynuacja mojego wcześniejszego pytania, bo mam z tym problem 
1. Mam stare Openwrt 21.02-SNAPSHOT. Rozumiem, że nie jest zalecane zrobienie sysupgrade (ASU, Attendedsysupgrade) do aktualnej wersji OpenWrt 24.10-SNAPSHOT. Choćby dlatego że np. niektóre programy w nowej wersji OpenWrt 24.10 mogły się zmienić czy wylecieć.
2. Załóżmy że mam jedno z pierwszych OpenWrt 24.10-SNAPSHOT i chcę zrobić aktualizację do najnowszej obecnej wersji OpenWrt 24.10-SNAPSHOT. Robiąc aktualizację zgodnie z poniższą procedurą to moja obecna konfiguracja zachowa się czy nie.
Mam możliwość wyboru czy chcę zachować konfigurację czy nie?
# opkg update
# opkg install owut
# uci set attendedsysupgrade.server.url='https://sysupgrade.eko.one.pl'
# uci commit
Jeżeli wszystko jest dobrze to można zrobić
# owut check
# owut download
# owut upgrade
Może bardziej na przykładzie. Jest starsze OpenWrt 24.10-SNAPSHOT na którym dodatkowo mam zainstalowane i skonfigurowane m.in. nginx, oraz VPN WireGuard, klucze itd. Czy po zrobieniu aktualizacji wg procedury z punktu 2. te programy i ich konfiguracja (wygenerowane klucze itp.) zostanie zachowana. Czy trzeba będzie zainstalować i konfigurować od nowa.
3. O co chodzi z tym pakietem z repozytorium IceG. Wskazana jest jego instalacja przed zrobieniem sysupgrade (ASU, Attendedsysupgrade). Tak w ogóle pod co jest pakiet IceG.
TP-Link TL-WDR4300 Mod, CPU 700MHz, Flash 16 MB, Gargoyle 1.5.11.4, extroot + dysk zewnętrzny Samsung (S2), kamerka MS LifeCam HD-5000
TP-Link TL-WR1043ND Mod, RAM 64 MB, chłodzenie pasywne, Gargoyle 1.5.10.14, extroot, kamerka Logitech HD Webcam C270