Odp: Zmiany w wydaniu OpenWrt 24.10
Tak, od godziny testuje obraz.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Zmiany w wydaniu OpenWrt 24.10
Strony Poprzednia 1 … 11 12 13 14 15 … 26 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Tak, od godziny testuje obraz.
cudy ufo przezył, dalej opkg jest.
@Cezary - Ty budujesz filogic z bridger i wed enabled?
Nie, do instalacji we własnym zakresie.
cudy ufo przezył, dalej opkg jest.
Dasz coś więcej info? Sprzęt jest dosyć mocny ciężko będzie go zmęczyć a wed potrafi podnieść pingi z tego co czytałem.
Natomiast o bridger nic nie wiem domyślam się że zda sie przy konfiguracji jako ap ale jaka jego funkcja?
ambrozy5 napisał/a:cudy ufo przezył, dalej opkg jest.
Dasz coś więcej info? Sprzęt jest dosyć mocny ciężko będzie go zmęczyć a wed potrafi podnieść pingi z tego co czytałem.
Natomiast o bridger nic nie wiem domyślam się że zda sie przy konfiguracji jako ap ale jaka jego funkcja?
Na rc7 przekraczałem gbit a na finalnym 987 max, link 2.5Gb... jutro coś pogmeram, jeszcze bpi r4 muszę zaktualizować, bez dwóch najszybsze wifi.
Cezary planujesz na dniach kolejna kompilacje? Bo nie wiem czy sie zabierać za aktualizacje kilku sprzętów już teraz czy jeszcze chwile poczekać. Dziękuję
Tak, planuje, jest w przygotowaniu. Poczekaj do weekendu.
cześć all,
mając 23.5 można zrobić upgrade do 24.10 z zachowaniem ustawień?
czy będzie konieczność dłubania wszystkiego od podstaw? tj. WAN/LAN/VPN/firewall/
Odpowiedź masz w pierwszym poście tego wątku. Nie jest wystarczająca?
dużo tego... ale z tym może być chyba problem.
/etc/config/wireless
/etc/config/network
/etc/opkg/keys
Dokładnie to napisałem. Jeżeli nie masz nie wiadomo jak wymyślnej konfiguracji to skonfiguruj sobie całość od początku.
Zaryzykowałem i podniosłem wszystkie swoje routery z zachowaniem ustawień.
W 99% wszystko wystartowało od strzała jedynie Zerotier miał focha.
Cofam z 24.10 na któryś rc, wydajność mniejsza, nokia ac400i widzi tylko radio 2.4, lan1 gluchy, psy na kwadrat wpadly - cucy ap3000 jak na miejscu zbrodni mryga :E trzeba się zagłębić w konfigi... Ja pasuje do nastepnego wydania.
Co to za pakiety?
ekoonepl-luci, ekooneplmonitoring-luci, ekooneplnas-luci, ekooneplusb-luci
Co to za pakiety?
Metapakiety profilowe dla urządzeń. Od dwóch lat ich używam, więc skąd to pytanie? Chyba że nie używasz moich obrazów.
roblad napisał/a:Co to za pakiety?
Metapakiety profilowe dla urządzeń. Od dwóch lat ich używam, więc skąd to pytanie? Chyba że nie używasz moich obrazów.
Jakos nie wiaze ich jakos
Witam
Zaktualizowałem dzisiaj Xiaomi ax3600 z 23. 05 do 24.10 i niestety nie działa prawidłowo na nowym oprogramowaniu, pojawiają się losowo różne błędy, raz urządzenia nie potrafią połączyć się z wifi, czasem nie da się połączyć z innymi urządzeniami w lan, cześć urządzeń w dhcp nie jest poprawnie rozpoznawana, co dziwne po powrocie do 23.05 i przywróceniu kopii ustawien problemy pozostały... Aktualizacja 24.10 i powrót do 23.05 była bez zachowania ustawien przez sysupgrade. Pozdrawiam
to raczej kiepskie wieści ktoś jeszcze podnosił do ostatniej kompilacji?
- Jakie "losowe różne błędy"?
- Co to znaczy że "część urządzeń w dhcp nie jest poprawnie rozpoznawana"
Niemożliwe, że po powrocie do 23.05 zostały problemy. Więc najpewniej problemy są spowodowane czymś innym. Szukaj w swoim LANie. Może masz coś co Ci bruździ. Jedynym wytłumaczalnym problemem po zmianie na stare FW było by tylko uszkodzenie partycji z ustawieniami.
Ja mam wrażenie że w sieci jest uruchomiony drugi serwer dhcp dający swoje dane.
- Jakie "losowe różne błędy"?
- Co to znaczy że "część urządzeń w dhcp nie jest poprawnie rozpoznawana"
Losowo różne błędy już opisałem, głównie chodzi o to że mam 1 router główny do którego łącza się w trybie bridge po WiFi 2 routery i niestety te 2 routery mimo połączenia z routerem głównym nie są online i nie mają połączenia z internetem, przez router główny nie da się też z nimi nawiązać połączenia przez interface Luci,
Routery mają ustalone stałe adresy IP z nazwami klientów a w panelu info głównego routera są "?" zamiast ich nazw.
Tak jak pisałem wcześniej na 23.05 wszystko było tak samo skonfigurowane i działało wyśmienicie.... Teraz już nie działa mino przywrócenia kopii konfiguracji z 23.05 oraz samego 23.05. Pozdrawiam
Przy standardowej kopii zapasowej doinstalowane pakiety nie są zachowane.
Więc robisz wszystko na nowo włącznie z instalacją pakietów.
Teoretycznie brakuje relayd i konfiguracji.
I te "?" też będa się wyświeltały bo ap nie jest serwerem dhcp i nie ma nazw klientów którzy pobierają adresy z dhcp. To normalna sprawa i w internecie jest pełno poradników jak importować to żeby luci to wyświetlało. Tak sieć działa i openwrt tu nic nie ma do rzeczy (ani inny system).
W 24.10 nawiązywanie połączenia wifi potrafi trwać nawet ze 40 sekund. Reszta funkcji, prędkości itd jest ok.
Strony Poprzednia 1 … 11 12 13 14 15 … 26 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Zmiany w wydaniu OpenWrt 24.10
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc