Temat: Jak wyłączyć TORa

Witam

Zainstalowałem dzisiaj najnowszego Gargoyle. Jest tam dostęp do sieci poprzez sieć tor. Jak mogę to wyłączyć. Przez webifa się nie da, jak dam klient sieci tor i wybiorę z listy wyłączony i zapisz zmiany to mam komunikat proszę czekać wprowadzanie zmian i kręci się kółko. Już 15 min czekam i nie chce się wprowadzić zmiana. Jak wyłączę przeglądarkę po pewnym czasie to pojawia się to co było "ustawiony oddzielnie dla każdego ip" Pewnie się da w plikach konfiguracyjnych tylko gdzie??

2

Odp: Jak wyłączyć TORa

Właśnie w ten sposób. Tyle że jak włączyłeś tor na urządzeniu z 32MB to jest to tak super obciązony że nie ma siły tego wykonać. Nawet ssh ledwo chodzi.

Zrób failsafe, podmontuj rootfs i zmień w /etc/config/tor z enabled na 0. Lub przez ssh w normalnie działającym systemie, jak uda Ci się wbić przez ssh.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

A mi się wydaje ze jest to związane z przywrócenie konfiguracji z poprzedniej wersji.
Po ustawieniu wszystkiego od podstaw mogę wl/wyl tora.
Oczywiście obciążenie jest tak duże że router (z 32MB) się restartuje przy włączonym torze.

Netgear WNDR3800 => Gargoyle 1.9.0.3 (r49208) by obsy
https://github.com/Mari00/gargoyle-plugins

4

Mari0 napisał/a:

A mi się wydaje ze jest to związane z przywrócenie konfiguracji z poprzedniej wersji.

Pewnie tek jest. Przywracałem z poprzedniej wersji.

Cezary napisał/a:

zmień w /etc/config/tor z enabled na 0

Nie mam tego pliku... Podeśle ktoś na janek125@wp.pl ???

5

Musisz mieć. Przecież tam jest konfguracja tora właśnie. Chyba że go wyciachałeś podczas przywracania konfiguracji.

w /rom/etc/config/tor masz oryginał.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

6

Dzięki wszystkim a w szczególności Cezaremu. Wydaje mi się, że tor był wyłączony bo router działał stabilnie ( nie brakowało mu pamięci). Bez pliku konfiguracyjnego chyba nawet się nie włączył. teraz wkleiłem plik i jest status wyłączony.