Temat: Nieopatrzne kliknięcie i odinstalowanie
Odinstalowałem nieopatrznie (mea culpa) plik libuci z nr wyglądającym na datę, coś w rodzaju libuci240313, oczywiście tej liczby/daty już nie pamiętam. Zniknął natychmiast dostęp do luci, nie mogę wejść na router przez WinSCP, podaje, że dostęp zabroniony, złe hasło. Na szczęście Internet działa, sieć LAN również,a nawet Wireguard, więc domownicy póki co nie odczuwają problemu. Jestem nawet zalogowany do konsoli przez ssh. Boję się go restartować, a nawet wylogować z konsoli, by nie stracić nad nim reszty kontroli. Zawsze mogę podłączyć się pod serial i go reanimować, ale to dłubanina dla mnie, na kilka godzin. Na konsoli (przez ssh) nie działają niektóre polecenia np. sysupgrade, owut i pewnie kilka innych, a samo apk zachowuje się też jakoś dziwnie tzn. apk list działa, ale apk add luci już nie. Zgłasza ERROR: Unable to open log: No such file or directory. Czy jest sposób, aby router można było jeszcze reanimować do jakiejkolwiek wersji OpenWRT, bez podłączania seriala? Zainstalowana była wersja OpenWrt 24.10, a router to Xiaomi AX9000.
NETGEAR Nighthawk X4S R7800 + OpenWRT 25.12.0
Netgear Nighthawk R7000 & 6400 v2 + FreshTomato
TP-Link TL-WR842ndv1 + DD-WRT