1

Temat: ASUS TUF-AX6000

Cześć, czy ktoś ma doświadczenia z routerem ASUS TUF-AX6000 i OpenWrt stąd?

install.sh - Aktualizacja systemu, sysinfo.sh - Info.o systemie, openvpn-auth.sh - Login dla OpenVPN
Tu moje skrypty na GitHub

2

Odp: ASUS TUF-AX6000

Wgraj najnowszą wersję 23.05.3. Z wersjami SnapShot ostatnio były problemy ze switchem.
Tu masz linka https://downloads.openwrt.org/releases/ … pgrade.bin

3

Router super jedynie więcej ramu mogło by być
Osobiście korzystam z tego routera na wydaniu Cezarego.
Problemów brak

ASUS TUF AX 6000 <-> QNAP TS-473A <->Pihole<->

4

Dzięki steel_rat i bulgar71 za odpowiedzi. Rozumiem, że gdybyście mieli kupić jeszcze raz to wybrali byście ten model.

Czy nie będę miał problemów ze współpracą z modemem Huawei E3372 (OpenWrt aktualne od Cezary)?

install.sh - Aktualizacja systemu, sysinfo.sh - Info.o systemie, openvpn-auth.sh - Login dla OpenVPN

5

Dla mnie to fajny router. Tyle że ja nie używam modemu podpiętego do niego. Raczej nie powinno być problemu.
Nie ładuj do niego wersji rozwojowej bo tam był ostatnio błąd ze switchem. Pracował dziwnie, porty pracowały parami. Lan1 i lan 4 działały razem oraz Lan2 i Lan3. Wyglądało to tak że jak miałeś podłączone urządzenie np. do portu Lan2 to działał o tylko jak podłączyłeś coś do portu lan3. Router pokazywał połączenie fizyczne ale nie przenosił wtedy ruchu. Nie wiem czy to już poprawili. Nie chce mi się sprawdzać i konfigurować wszystkiego od nowa.

6

Tak wybrał bym ponownie ten router, jednocześnie tak jak  pisał steel_rat problemów z Huawei E3372 nie powinno być..myślę, że ktoś kto ma doświadczenie z modemami udostępni działający config..

ASUS TUF AX 6000 <-> QNAP TS-473A <->Pihole<->

7

Które, to LEDy kryją się pod rządzeniami mt76-phy0 i mt76-phy1?

8

Pewnie żadne, a same pliki generowane są przez sterownik do radia mediateka

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

9

Dzięki.

10

ile wyciągacie na tym sprzęciku lan / wan -> wlan ? idzie przekroczyć 2Gb/s ?

Dom : router https://i.imgur.com/IuB6Zwy.png | TP-LINK T1700G-28TQ |Zyxel XGS-1210-12 | 6x Ruckus r310 unleashed  + Ruckus icx7150-c12p | Truenas scale 124TB 25Gb| Xpenology 12TB | apc smart ups 750 lcd smile 100Mb/s - 25Gb/s
Podróżne : GL.Inet MT3000  +1TB hdd
Działka : rb260gs 1j wdm 1Gb+ ruckus r310 + nb m5 + kilka kamer ip  + panel 285Wp + lifepo4 12v 60Ah .