1

Temat: TP Link1043ND;Gargoyle1.14.0.2+Huawei e3372+aero2 płatne

Potrzebuję użyć w/w konfiguracji sprzętowej do pracy kamery w cctv. Niestety mam problem z konfiguracją tego wszystkiego. Coś poczytałem coś tam znalazłem. I nie mam wyboru w "Brama sieciowa' modemu. Nie mam również pewności czy to wszystko będzie działać bo modem działa na takiej zasadzie ze najpierw otwiera się taka aplikacja z niego i tam robiłem połacz lub rozłącz.

2

Odp: TP Link1043ND;Gargoyle1.14.0.2+Huawei e3372+aero2 płatne

Jeżeli  chciałbyś używać tego żeby z internetu dostać się do cctv to nie zadziała, aero2 nie oferuje publicznego adresu ip (chyba że coś się zmieniło).

Co chcesz z tym cctv właściwie zrobić?

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Cezary napisał/a:

Jeżeli  chciałbyś używać tego żeby z internetu dostać się do cctv to nie zadziała, aero2 nie oferuje publicznego adresu ip (chyba że coś się zmieniło).

Co chcesz z tym cctv właściwie zrobić?

Chciałbym uruchomić kamerke na wsi i mieć podgląd  w domku.

4

To cctv samo wysyła wideo w chmurę?

5

Cezary napisał/a:

To cctv samo wysyła wideo w chmurę?

Nie wiem jak to zrobić. Coś kombinowałem. Jak możesz podpowiedz Cezary co i jak.

6

Jaka to kamera ?
Dodatkowo , masz tam zasięg Plusa ?  Bo się okaże ,że prędkość będzie niewystarczająca na przesyłanie obrazu..

7

Nic nie podpowiem. Przecież to ty masz tą kamerę i wiesz jak ona działa. Wiesz to, prawda?

8

Cezary napisał/a:

Nic nie podpowiem. Przecież to ty masz tą kamerę i wiesz jak ona działa. Wiesz to, prawda?

Myślałem o czymś takim. Natomiast jestem otwarty na sugestie.

9

Czyli jednak nie wiesz. Co to za kamera, jak/czym się do niej dostajesz żeby oglądać obraz?

10

Zastosuj kamerę z własną chmurą np. https://www.eltrox.pl/p/233-kamera-ip-i … ipc-f42p-d

Mam takie w domu jakość w stosunku do ceny jest genialna. Ma własną chmurę nie potrzebujesz publicznego IP.

GL.iNet GL-MT6000 + 2x AP_Xiaomi AX3000T

11

artur_n napisał/a:

Zastosuj kamerę z własną chmurą np. https://www.eltrox.pl/p/233-kamera-ip-i … ipc-f42p-d

Mam takie w domu jakość w stosunku do ceny jest genialna. Ma własną chmurę nie potrzebujesz publicznego IP.

+ koszt chmury za jedną kamerę z możliwością zapisu i udostępniania nagrań przez okres do 7 dni.
Więc są plusy i minusy takiej kamerki.

Zwyczajny live wsi można uruchomić na YT z telefonu.

12

Panowie, @mj35 w ogóle nie odpowiedział jaką ma kamerę i co z niej może zrobić. A wy już podsyłacie żeby kupił sobie coś innego.

13 (edytowany przez mj35 2025-01-22 19:20:49)

Focus napisał/a:
artur_n napisał/a:

+ koszt chmury za jedną kamerę z możliwością zapisu i udostępniania nagrań przez okres do 7 dni.
Więc są plusy i minusy takiej kamerki.

Zwyczajny live wsi można uruchomić na YT z telefonu.

Rozważałem kupno kamerki zc-02 dual taką ma sąsiad. Jednak twój pomysł "Focus" wydaje mi się ciekawy. Ciekawi mnie koszt takiego rozwiązania.
Dodam ze modem mam z softem play.

Ile potrzeba GB na kamere.