Cześć wszystkim,
mam AX3000T wersja RD23, przyszedł z oprogramowaniem w wersji 1.0.31, wgrałem używając xmir-patcher-main plik
luci-24.10-snapshot-r28165-45f9f15512-mediatek-filogic-xiaomi_mi-router-ax3000t-initramfs-factory.ubi,
poszło bez problemu, choć wymagał wyjęcia z zasilania bo sam nie ruszał, uruchomił się, w webgui krzyczał, że ma initramfs więc wgrałem przez sysupgrade
luci-24.10-snapshot-r28165-45f9f15512-mediatek-filogic-xiaomi_mi-router-ax3000t-squashfs-sysupgrade.bin
znów poszło bez niespodzianek, ustawiłem hasło, zmieniłem jego nazwę żeby mi się ładnie identyfikował na routerze głównym i pogrzebałem w interfejsach bo router ma działać jako AP, ustawiłem wifi, zapisałem i wszystko pięknie śmigało. Odłączyłem od zasilania zaniosłem na miejsce docelowe i router nie wstaje. Świeci na czerwono i co około 30-40s miga z 15 razy szybko i zero życia, nie przydziela IP itd.
Wróciłem z nim na "warsztat" i również nie wstaje. Co mogło się wydarzyć to już może mało istotne choć bardzo mnie ciekawi, ale możliwe, że coś źle ustawiłem w interfejsach, pytanie czy fizyczny przycisk reset w tym modelu i na Twoim sofcie działa poprawnie? Jeśli tak to jak go użyć bo może coś robię niewłaściwie.
offtopic: bawię się od czasów Asusa WL-500gp i dopiero dziś chyba uwaliłem swój pierwszy router... ehhh ;-)
Pytanie na prawdopodobnie najbliższą przyszłość: czy UART na CH340G np. taki https://allegro.pl/oferta/konwerter-ch3 … 1536496474 będzie współgrał z tym routerem? 3,3V ma, ale czy nie ma innych przeciwskazań?