126

Odp: Stabilny router do 4G/5G do 1k zł.

Tylko który smile

EG12/EG18 i całą rodzinę RG5xx i RM5xx mogę zostawić bez przeliczania.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

127

Może jakiś trigger , że jak wartość będzie powyżej 50 , to ... Tylko nie wiem co smile
Wtedy ktoś zauważy.

128

Wyciągnąłem LBR20, zmodyfikowałem projekt. U mnie jak nie ma transmisji to SINR spada do 0 (fizycznie w wyniku poleceń at jest 0 na odpowiedniej pozycji), jak coś się transmituje na na pcc i scc mam 13-14-16-17. Biorąc pod uwagę ze warunki mam dobre to raczej ten SNIR nie jest na poziomu tych -17dB tylko wyżej. Tylko nijak nie potrafię zrobić ujemnego SINR.

129

A u mnie cały czas na LBR20 jest ujemny smile

PCI

EARFCN

RSSI

RSRP

RSRQ

SINR

PCC

B3 (1800 MHz)

20 MHz DL
20 MHz UL

256

1300

-60 dBm
doskonały

-88 dBm
dobry

-11 dB
dobry

-17.4 dB 

130

Ale czytasz przetworzone dane. A o tym właśnie dyskutujemy (i na dodatek OT robimy w tym wątku).

131

Cezary napisał/a:

Wyciągnąłem LBR20, zmodyfikowałem projekt. U mnie jak nie ma transmisji to SINR spada do 0 (fizycznie w wyniku poleceń at jest 0 na odpowiedniej pozycji), jak coś się transmituje na na pcc i scc mam 13-14-16-17. Biorąc pod uwagę ze warunki mam dobre to raczej ten SNIR nie jest na poziomu tych -17dB tylko wyżej. Tylko nijak nie potrafię zrobić ujemnego SINR.

Większość modemów faktycznie ujemny SINR jest w stanie zmierzyć/podawać  , ale tak z drugiej strony patrząc , na te wszystkie tabele itp , to poziom 0 SINR jest na skraju połączenia , może dla tych Qualcommow nie ma ujemych SINR ,bo się modem po prostu rozłącza.