Odp: Aktualizacja Oscam
Witam
Asus Ax4200 OpenWrt najnowsze wgrane OpenWrt 23.05-SNAPSHOT potrzebny by był teraz oscam
)
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Aktualizacja Oscam
Strony Poprzednia 1 … 19 20 21 22 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam
Asus Ax4200 OpenWrt najnowsze wgrane OpenWrt 23.05-SNAPSHOT potrzebny by był teraz oscam
)
Witam
Asus Ax4200 OpenWrt najnowsze wgrane OpenWrt 23.05-SNAPSHOT potrzebny by był teraz oscam)
Zainstaluj po prostu. W czym problem widzisz że musiałeś aż post napisać?
Ramzes29 napisał/a:Witam
Asus Ax4200 OpenWrt najnowsze wgrane OpenWrt 23.05-SNAPSHOT potrzebny by był teraz oscam)
Zainstaluj po prostu. W czym problem widzisz że musiałeś aż post napisać?
Z WEBU openwrt nie pokazuje mi możliwości instalacji
Oscam nigdy nie był częścią openwrt i pewnie nie będzie. Pobierasz pakiet i instalujesz ręcznie. Jak to masz opisane w faq na górze tej strony.
Oscam nigdy nie był częścią openwrt i pewnie nie będzie. Pobierasz pakiet i instalujesz ręcznie. Jak to masz opisane w faq na górze tej strony.
Wiem
ze trzeba pobrać pakiet tylko gdzie jest pod ten obraz ??
Ten z aarch64_cortex-a53 w nazwie. W systemie jak masz repozytoria zdefiniowane to też masz tam informacje ze aarch64_cortex-a53 korzystają.
Ten z aarch64_cortex-a53 w nazwie. W systemie jak masz repozytoria zdefiniowane to też masz tam informacje ze aarch64_cortex-a53 korzystają.
Tak o to chodziło Mistrzu wiedzy
)
dziekuję
szukam pakietów pod oscama
libatomic.so.1
libcrypto.so.3
libdvbcsa
libopenssl3
router ZTE MF286D
oscama znalazlem ale nie instaluje się ponieważ nie ma pakietów
W repo 23.05 są.
W repo 23.05 są.
jakoś błądzę i nie umiem ich namierzyć
możesz podać ścieżkę proszę?
opkg update
opkg install libatomic libopenssl3
libdvbcsa jest w tym samym katalogu co oscam. Jeżeli używasz innego wydania to mususz sobie w/w pobrać, wypakować i przerzucić biblioteki do np. /lib
opkg update
opkg install libatomic libopenssl3libdvbcsa jest w tym samym katalogu co oscam. Jeżeli używasz innego wydania to mususz sobie w/w pobrać, wypakować i przerzucić biblioteki do np. /lib
putty wyrzuca
root@Gargoyle:/# opkg install libatomic
No packages to install.Segmentation fault
root@Gargoyle:/# opkg install libatomic
No packages to install.Segmentation fault
root@Gargoyle:/# opkg install libopenssl3
ERROR: No package named libopenssl3 found, try updating your package lists
Widać że kompletnie nie czytasz postów. Masz gargoyle które bazuje na openwrt 22.03. To nie jest openwrt 23.05 z którego miałbyś to zainstalować.
Pakiety od 23.05 masz w https://downloads.openwrt.org/releases/ … eon-vfpv4/ oraz https://downloads.openwrt.org/releases/ … /packages/ Pobierz ręcznie, wypakuj biblioteki, skopiuj do systemu.
jedno zainstalowane a drugie wywala błąd
root@Gargoyle:/# opkg install /tmp/libatomic1_12.3.0-4_arm_cortex-a7_neon-vfpv4.
ipk
Preparing to install the following packages, which will require 5010 bytes:
libatomic1Preparing to install package libatomic1...
Successfully installed libatomic1.
Installation of packages successful.root@Gargoyle:/# opkg install /tmp/libopenssl3_3.0.15-1_arm_cortex-a7_neon-vfpv4
.ipk
ERROR: No package named .ipk found, try updating your package lists
Proszę, czytaj. Czytaj, czytaj i czytaj.
Nie możesz instalować tych pakietów. To nie są pakiety z tego wydania, zainstalowanie ich może ci nadpisać biblioteki w systemie i wszystko pójdzie się kochać. Masz rozpakować i sobie same biblioteki skopiować.
Proszę, czytaj. Czytaj, czytaj i czytaj.
Nie możesz instalować tych pakietów. To nie są pakiety z tego wydania, zainstalowanie ich może ci nadpisać biblioteki w systemie i wszystko pójdzie się kochać. Masz rozpakować i sobie same biblioteki skopiować.
niestety nie jestem tak bardzo biegły w tym
nie rozumiem tego co napisałeś
można to jakoś prościej zrobić
ipk to zwykłe archiwum, rozpakuj to sobie np. 7zipem jeżeli windowsa używasz i będziesz miał pliki jakie są środku. Wśród tych plików będą te które potrzebujesz.
ipk to zwykłe archiwum, rozpakuj to sobie np. 7zipem jeżeli windowsa używasz i będziesz miał pliki jakie są środku. Wśród tych plików będą te które potrzebujesz.
rozpakowałem Rarem to umiem
przepraszam Cię Cezary ale nie wiem gdzie to mam wgrać
W poście 511 Ci to napisałem. Do katalogu /lib na routerze. Dlaczego nie czytasz postów?
Witam
Linskys WRT32XX ostatni oscam to oscam_11702-1 który pobrałem od Ciebie Cezary który działa mam pytanie czy podmiana samej binarki w user/bin na wersję poniżej powinna dzialać ???
oscam-CyCeCpl-11856@2e8b0cba-arm-openwrt-linux-muslgnueabi-libusb-pcsc
Nie wiem, po prostu podmień i sprawdź czy będzie działało.
Nie wiem, po prostu podmień i sprawdź czy będzie działało.
Rozszerzenie jest prawidłowe arm-openwrt-linux-muslgnueabi-libusb-pcsc??
Teoretycznie tak - arm i dla musl
Cezary a czy oscam_2024-05-10-6d9801f2-1_aarch64_cortex-a53.ipk będzie chodził na NanoPi R3S?
Nie. Potrzebny jest pakiet dla aarch64_generic. Zaraz przekompiluję oscama na 24.10.
Strony Poprzednia 1 … 19 20 21 22 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Aktualizacja Oscam
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc