Odp: Co kupić do OpenWrt? Poradnik kupującego
@Cezary, chyba trzeba wyedytować pierwszy post i w ostatniej linii zamienić R6220 na AX3000T.
Zrobione.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Co kupić do OpenWrt? Poradnik kupującego
Strony Poprzednia 1 … 151 152 153 154 155 … 181 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
@Cezary, chyba trzeba wyedytować pierwszy post i w ostatniej linii zamienić R6220 na AX3000T.
Zrobione.
Cezary napisał/a:Potrzebujesz usb czy nie? Jak nie to xiaomi ax3000t
tak usb musi być i chcę żeby byl sprawniejszy jak ten wrt 1900
Cudy TR3000? Asus TUF AX4200? Na mediateku/filogic.
Ramzes29 napisał/a:Cezary napisał/a:Potrzebujesz usb czy nie? Jak nie to xiaomi ax3000t
tak usb musi być i chcę żeby byl sprawniejszy jak ten wrt 1900
Cudy TR3000? Asus TUF AX4200? Na mediateku/filogic.
Asus parametry super
CPU 2000
FLASH 256
RAM 512
Myślę że będzie ok czy są różne wesje ?? czy każda którą kupię bedzie można wgrać z twojego obraz ??
Jedna tylko jest wersja z tego co wiem.
jest jeszcze Asus TUF AX6000
acer predator w6e?
jest jeszcze Asus TUF AX6000
Tylko 100zł różnicy pomiędzy tym Asus TUF AX4200
krisux napisał/a:ax3000t z monetami to można i poniżej 100 zł trafić dodając do koszyka i czekając co nam algorytm podrzuci...
kupiłem swoje 2 sztuki po 28 dolarów z 3 miesiące temu, a wczoraj jak już nie potrzebowałem widziałem po 23
po 23 dolce, nie ma na aliexpress
Często są promocje. Mi się aż uzbierało tych AX3000T i mogę się podzielić
bo kupiłem 3 a później trafiłęm w pormocji i te pierwsze doszły i szkoda zwracać bo wyszło mnie 96-98 zł za sztukę a te "bardziej okazjonalne" już u mnie pracują
Często są promocje. Mi się aż uzbierało tych AX3000T i mogę się podzielić
bo kupiłem 3 a później trafiłęm w pormocji i te pierwsze doszły i szkoda zwracać bo wyszło mnie 96-98 zł za sztukę a te "bardziej okazjonalne" już u mnie pracują
Jak masz model z switchem AN8855 i flash Winbond lub Foresee, to chętnie odkupię jedną lub dwie sztuki. Ogólnie chodzi mi o router z fabrycznym softem 1.0.84.
Jak coś, to odezwij się na priv.
Chińczyk miał mi teraz wysłać takie jedno kombo, ale dostałem w paczce same winbondy z mediatekiem i softem 1.0.47 ![]()
Witam na forum - właśnie zamówiłem/zakupiłem na Ali, więc polecam
https://docs.banana-pi.org/en/OpenWRT-O … penWRT-One
Jak dojdzie i posadzę na nim coś od Cezarego (mam nadzieję, że już ogarnął temat tego cuda) to wrzucę jakieś logi tudzież podzielę się opinią (no chyba, że już tutaj to ktoś zrobił - nie działa mi "Szukaj", więc tak to ujmę)
Przepraszam, że cytuję sam siebie, ale tak będzie lepiej ogarnąć całość.
Zamówiłem/zakupiłem i po prawie połowie miesiąca sprzedawca nagle zmienił zdanie i anulował zakup - także dla odmiany chyba jednak nie polecam.
Jedyny plus, że zwrot zapłaty nastąpił stosunkowo szybko.![]()
W sumie szkoda, bo byś zdał relację "na żywo".
W sumie szkoda, bo byś zdał relację "na żywo".
Cezary - też napaliłem się na to, że będę mógł zdać relację z "placu boju", ale sam widzisz - na chińczyka nie ma rady.
Przy okazji poczułem się zobowiązany, by mając świadomość dużego zainteresowania tutejszej społeczności zakupami na Ali, żeby unikali tego sprzedawcy jako niesolidnego i niepewnego: Chip Board Flagship Store
Zamawiajcie bezpośrednio od sinovoip /bpistore /yooyeetoo sprawdzony sprzedawca i nie bedzie problemu z gwarancją.
Zamawiajcie bezpośrednio od sinovoip /bpistore /yooyeetoo sprawdzony sprzedawca i nie bedzie problemu z gwarancją.
Jak znów trafi mi się większy luz z flotą zapewne podejmę ponownie próbę zakupu tego cudaka.
Generalnie na chwilę obecną jest nieciekawie co do większego wyboru sprzedawców tego urządzenia - filtrując detale wygląda na to, że jest ich tylko 2-óch rozróżnialnych: OpenWrt One
Jaki sprawdzony modem 4g pod openwrt na usb?
Z gotowców to jeszcze Huawei E3372. Z niegotowców - kupujesz obudowę na usb z minipcie lub m.2 i wkładasz jakiś modem. Często będzie wymagane oddzielne własne zasilanie.
+1 E3372 , mam i dziala bezproblemowo z aero2.
Pod OpenWRT działa również każdy telefon na android/ios w trybie theteringu... Szkoda kupować już takie zabytki , jak każdy w szufladzie znajdzie taki telefon.
I tak ,działa to też bardzo dobrze.
Pod OpenWRT działa również każdy telefon na android/ios w trybie theteringu... Szkoda kupować już takie zabytki , jak każdy w szufladzie znajdzie taki telefon.
I tak ,działa to też bardzo dobrze.
Na działce to nie przejdzie ;p nie każdy ma internet tylko w domu.
A dlaczego nie ?
Czy każda działka to zadupie i zasięgu nie ma , a do telefonu nie da się anteny zewnętrznej podpiąć ?
No i od paru dni mam dylemat miedzy AX3000T I WR3000.
W Cudy bez problemu zmienie firmware, ale w ax3000t bede miał obawy że cos pójdzie nie tak ![]()
Cudy WR 30 euro,
Xiaomi AX3000T aktualnie na aliexpress 33 euro.
Na korzyść Xiaomi przemawia tylko większy flash, bo przy takim tempie zapotrzebowania na zasoby zaraz może się okazać że następne wydanie będzie ostatnim wspierającym routery z 16MB flash. Co prawda do tej pory masa ludzi używa routerów z 4M flash i starym softem i żyją z tym szczęśliwi (jeszcze), no ale, jak chcesz nowość to rozglądaj się za taką o jak największych możliwościach.
No własnie chyba Flash wygrywa.
Faktem jest za R6220 działa od ponad 4 lat i go nie dotykam, ale jak juz bym chciał cos doinstalowac , chocby adguardhome, to juz nie ma miejsca.
Chyba kupie AX, moze go nie uśmierce ![]()
Pojawił się na rynku Cudy WR3000S. Trwa praca nad wsparciem. Zmienili NOR na NAND 128MB i piąty port. Poczekajmy aż cena spadnie i będzie to ciekawa alternatywa do WR3000.
No i od paru dni mam dylemat miedzy AX3000T I WR3000.
W Cudy bez problemu zmienie firmware, ale w ax3000t bede miał obawy że cos pójdzie nie tak
Cudy WR 30 euro,
Xiaomi AX3000T aktualnie na aliexpress 33 euro.
Zdecydowanie bierz AX3000T, ciężko go ubić jak się robi punkt za punktem instrukcji.
Ja użyłem xmir patcher wtedy zmiana na OWRT jest banalna.
Do tego dla chętnych zmiana uboot.
Strony Poprzednia 1 … 151 152 153 154 155 … 181 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Co kupić do OpenWrt? Poradnik kupującego
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc