Odp: QNAP QHora 301W - Problem z połączeniem WAN na OFW
Bez seriala chyba nie, przynajmniej nikt nic takiego nie opisuje.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → QNAP QHora 301W - Problem z połączeniem WAN na OFW
Strony Poprzednia 1 2 3 4
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Bez seriala chyba nie, przynajmniej nikt nic takiego nie opisuje.
Tak to jest jak człowiek chce sobie zrobić coś na skróty.
Kupuj cp2102 patrosz go i lecimy z tematem. Mój na razie śpi i czeka aż będzie potrzebny. Jakbyś się poddał wyślij go mi to zobaczę co da się zrobić ![]()
Póki co to myślę wysłać go na gwarancję do Komputronika. Moze zwrócą kasę to by się kupiło coś innego ![]()
To też jest rozwiązanie. W sumie to już nie nowość...ale na ap-eka się nadaje w 100% ![]()
tak czytałem tu i tam i zastanawiam się dlaczego wybraliście ten model ? pytam bo sam mam tego dynalinka i żeby to działało jak trzeba to musze miec build ze wsparciem dla nss offload a do oficjalnego kanału openwrt wsparcie dla nss hw offload nigdy nie trafi... dziś dla 10gig to chyba najlepszy jest hw na atomie c3758 albo pokrewnym plus jakieś apeki .
Ja swojego uszkodzonego dorwałem, ze tak powiem w cenie xiaomi. Coś tam naprawiłem z zasilaniem no i został - na zasadzie kiedyś się przyda. W życiu bym nie dał za niego 1200 czy ile on tam kosztuje/kosztował
Ja kupiłem jako uzupełnienie do NAS QNAP, bo lubię mieć sprzęt z jednej stajni, a że miałem kartę podarunkową to dołożyłem kilka stów i zakup stał się faktem. Nie wybierałem go typowo pod OWRT, gdyż sądziłem, że soft od producenta będzie spoko. Niestety, ale jego rozwój drepcze w miejscu. Niby wychodzą nowe wersje non stop, ale postęp jest zbyt powolny by dorównać konkurencji.
Informacyjnie, troche to trwało, ale udało się załatwić temat z serwisem. Dzisiaj otrzymałem 2 propozycje do wyboru. Otóż ze względu na to, że minął im termin 28 dni roboczych na naprawę pytali czy chcę czekać na nowy sprzęt czy wybieram zwrot gotówki. Wybrałem bramkę nr 2. ![]()
Coś słabo z tym sprzętem w QNAPie, mi zdechnęła ostatnio, po niecałym roku używania (jakies 10 miesięcy) QHORA-322 której nie faszerowałem niczym tylko na oryginalnym firmware jechałem. Ot pewnego dnia zaczęło wszystko migać, internet zdechnął, a dostępu do maszyny nie było. Po resecie to samo. I jeszcze raz, i przywrócenie fabrycznych, nic.
Wysłałem do sprzedawcy z Allegro, on odesłał do QNAPa a tam stwierdzili że nie potrafią naprawić i wyślą nówkę.
Wszystko to trwało tak długo że w tym czasie już sprawiłem sobie nowy główny router, z wifi 7 na pokładzie i dual WAN, więc ten mi już nie potrzebny. Trza będzie sprzedać po jakiejś cenie niższej od tej Allegro bo sie teraz kurzy tylko.
Ja sam sobie nabałaganiłem, bo pominąłem (z lenistwa licząc na to, że nie będzie miało konsekwencji) jeden krok przy przechodzeniu z oficjalnego softu na OpenWRT. Przez brak jednego restartu urządzenia wysypał się soft i nie można go było podnieść bez bebeszenia. Sprzęt działał u mnie prawie rok. Fizycznie nic mu nie dolegało. Optymistyczne jest to, że skończyło się na zwrocie pieniędzy, ale to świadczy tylko o tym, że serwis w ogóle nie istnieje skoro nikomu nie chciało się nawet podnieść softu w sprawnym urządzeniu.
Niestety, ale jego rozwój drepcze w miejscu. Niby wychodzą nowe wersje non stop, ale postęp jest zbyt powolny by dorównać konkurencji.
Czyli miałem rację pisząc w styczniu że
Nie widzę przyszłości w tym sprzęcie. Mam "deja vu" z Turris Omnia.
Niby aktualizacje wychodzą w miarę często, ale skoku funkcjonalnego w nich nie widać. Większość dotyczy rozwiązywania bieżących problemów albo skupiają się na funkcjach, których mało kto potrzebuje. Sprzęt fizycznie super. Soft niestety nie dowozi.
Strony Poprzednia 1 2 3 4
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → QNAP QHora 301W - Problem z połączeniem WAN na OFW
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc