Odp: Xiaomi AX3000T - kiedy wsparcie na eko.one.pl?
Jak zwykle - patrz w logi. Z opisu nic kompletnie nie wynika co jest przyczyną.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Xiaomi AX3000T - kiedy wsparcie na eko.one.pl?
Strony Poprzednia 1 … 23 24 25 26 27 … 56 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jak zwykle - patrz w logi. Z opisu nic kompletnie nie wynika co jest przyczyną.
Cześć.
Próbowałem swoich sił z openwrt i wgrałem wersje firmware:
Wersja firmware: OpenWrt 23.05-SNAPSHOT r24016-f791ec1f6d / LuCI openwrt-23.05 branch git-24.086.45142-09d5a38
Wersja kernela: 5.15.163
Jestem początkujący, interfejs okazał się skomplikowany i postanowiłem odsprzedać ten router. Kupujący twierdzi, że jest wgrany "snapshot zamiast stabilnej 5.5. Nand jest zablokowany, nie ma opcji wgrać teraz wersji stabilnej".
Czy to prawda? Nie da się zaktualizować routera na wersję stabilną? Popsułem ten router ?
Zdjęcie:https://drive.google.com/file/d/1Blk1jGA0FZk5B7joGoOR_lMLW-7ETSNi/view?usp=sharing
Nie ma czegoś takiego jak blokada flash, po prostu zrób aktualizację wersją stabilną i tyle. Ponieważ wgrana jest wersja sprzed 2 miesięcy to nie masz nowego flash, bo ta wersja wsparcia dla nowego flash nie miała, a skoro działa - to znaczy że winbonda nie masz.
Może się nie dać wgrać oficialnej wersji stabilnej , jeśli masz flash Winbond , bo oficialna wspiera tylko flash ESET.
Ale nic nie stoi na przeszkodzie ,żeby używać snapshot Cezarego , bo jest oparty na oficialnej wersji ( z dodatkowymi patchami).
EDIT: No ale jeśli @Cezary twierdzi ,że to stara wersjia i musi być stary flash , no to da się wgrać na niego oficjalny openwrt też.
Dzięki za pomoc.
Na pewno to wersja ESMT, bo sprawdzałem przed zabraniem się za wgrywanie czegokolwiek. W ogłoszeniu dałem to samo zdjęcie, które tutaj wrzuciłem i napisałem, że wgrałem openwrt z eko.one.
To może koledze chodzi nie o oficjalny a orginalny... Próbuje wgrywać orginał ?
Mam ograniczony kontakt z kupującym. Wydaje mi się ze chce wgrać oficjalny. Normalnie bym oddal pieniądze jakbym mógł sprawdzić router po oddaniu. Niestety jak zaakceptuje zwrot olx i dostane cegłe, albo inny egzemplarz, to już z tym zostanę.
Jest procedura przywracania do orginału opisana. Jeśli masz backup partycji ( o którym mowa ,żeby zrobić przed flashowaniem ) , to mu go wyślij.
Jak pisałeś ,że jest zainstalowany openwrt , to z drugiej strony kupujący nie powinien się dziwić ,że dlashując orginalnym plikiem nie wróci do orginału.
Celem kupującego jest wgranie stabilnej openwrt 25.05.5 ale nie z eko one.
Czy aby to zrobić wystarczy zrobić flash image? (klikać zakładkę system -> backup/flash firmware -> flash new firmware image -> flash image )
Podstawiając plik sysupgrade z tego miejsca :
https://firmware-selector.openwrt.org/? … er-ax3000t
Czy po tym zabiegu zostanie LuCi, czy trzeba będzie wgrywać interfejs graficzny od nowa ?
Zostanie luci, ta wersja ma luci. W ten sposób ma wykonać aktualizacje.
Przyszedł. Niestety:
dmesg | grep 8855
[ 1.553930] an8855 gsw@0: AN8855 Driver Version=1.0.3
[ 1.858799] an8855 gsw@0: LAN/WAN VLAN setting=llllw
[ 1.864222] an8855 gsw@0: Switch is Airoha AN8855 rev 1I soft w wersji 1.0.84 więc muszę czekać.
Także na razie lipa.
Przyszedł. Niestety:
dmesg | grep 8855 [ 1.553930] an8855 gsw@0: AN8855 Driver Version=1.0.3 [ 1.858799] an8855 gsw@0: LAN/WAN VLAN setting=llllw [ 1.864222] an8855 gsw@0: Switch is Airoha AN8855 rev 1I soft w wersji 1.0.84 więc muszę czekać.
Także na razie lipa.
Jak coś, to chętnie odkupię za rozsądną cenę. Szczegóły na priv.
Przyszedł. Niestety:
dmesg | grep 8855 [ 1.553930] an8855 gsw@0: AN8855 Driver Version=1.0.3 [ 1.858799] an8855 gsw@0: LAN/WAN VLAN setting=llllw [ 1.864222] an8855 gsw@0: Switch is Airoha AN8855 rev 1I soft w wersji 1.0.84 więc muszę czekać.
Także na razie lipa.
Masz konsolę , to najpierw zbackupuj wszystkie partycje.
Jak coś, to chętnie odkupię za rozsądną cenę. Szczegóły na priv.
Ja tam poczekam. Cierpliwy jestem
Na razie ustawiłem go jako Wired repeater i działa na tym chińskim Openwrt.
Backup też zrobiony ale nic nie robię dalej, bo nie ma sensu. Może niedługo się pojawi wersja dla AN8855
Skoro Kitajce zrobili to na 18.06 i kernelu 5.4 to chyba nie powinno byc z tym problemu.
Coś tam już jest: https://4pda.to/forum/index.php?showtop … =132778716
Właśnie miałem wstawiać ten link. Ma ktoś tam konto może by ściągnąć? Ja miałem ale zapominałem na jaki email
3/4, jednej łatki brakuje.
Ja nic w tym pliku nie zmieniałem
są tam trzy pliki .
Wiem. W tytule jest 1 z 4
Możecie też tutaj zerknąć: https://github.com/dimfishr/openwrt/tree/xiaomi-ax3000t
Tu macie obrazy dla AX3000T z wbudowanym AN8855: https://dl.eko.one.pl/test/
Łatka jest z tego co MIG25 podał z #617. Nie sprawdzałem, nie wiem czy działa, nie mam sprzętu.
Ciekawe ,czy tam z uboota się da initramfs odpalić...
Z tego co rozumiem , to uboot też jest inny ,żeby ten switch obsłużyć ,i wgranie zmodyfikowanego też spowoduje ,że port z jego poziomu też nie będzie obsługiwany.
Łatki nie dotykają uboota. To tylko driver i zmodyfikowana łatka na dts żeby system to widział.
tomciu napisał/a:Jak coś, to chętnie odkupię za rozsądną cenę. Szczegóły na priv.
Ja tam poczekam. Cierpliwy jestem
![]()
Na razie ustawiłem go jako Wired repeater i działa na tym chińskim Openwrt.
Backup też zrobiony ale nic nie robię dalej, bo nie ma sensu. Może niedługo się pojawi wersja dla AN8855
Skoro Kitajce zrobili to na 18.06 i kernelu 5.4 to chyba nie powinno byc z tym problemu.
Sprawdzisz moje obrazy?
Strony Poprzednia 1 … 23 24 25 26 27 … 56 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Xiaomi AX3000T - kiedy wsparcie na eko.one.pl?
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc