Temat: 5G/LTE Outdoor
Coś polecicie ?
W polu stoi farma fotowoltaiczna i do podglądu kamer ma to być, więc ważny upload
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Inne → 5G/LTE Outdoor
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Coś polecicie ?
W polu stoi farma fotowoltaiczna i do podglądu kamer ma to być, więc ważny upload
Sprzęt to mały problem, masz obecnie szeroki wybór.
Idź tam i na najpierw sprawdź jakie zasięgi masz poszczególnych operatorów i ile wyciągasz w speedteście w tym "polu". Bo możesz mieć lte na 2Mbps i tyle z tego będzie.
https://beta.btsearch.pl/?dataSource=lo … mp;zoom=15
PLAY z tego co widzę.
szybki google wyrzucił MIKROTIK LHG LTE18 KIT (LHGGM&EG18-EA)?
Może być obciążony ten play jak masz dwa na wszystkie okoliczne wioski. O tym modelu mikrotika nic nie wiem - już szybciej chyba na forum bez-kabli co powiedzą. Bo jak mam rozumieć to będzie na zewnątrz wisiało?
tak, na zewnątrz. Ile się da wycisnąć tyle będzie. Do samego sterowania farmą też jest net potrzebny.
Ja ze swojej strony polecam zyxel nr7101.IP68 ma.
Dzięki, polecone też mi Brovi 5G CPE Max 5 (H352-381) lub pro/ ZTE MC889 Pro, jako że one mają agregacje upload
Zwykły MF286D też ma (może mieć jak włączysz), choć on nie jest zewnętrzny ale w puszkę możesz go schować.
No tak zapomniałem o naszym poczciwym mf286d. U mnie w jednym miejscu na strychu już 3 rok zasuwa nie straszne mu gorąc ani mróz. W 2 miejscach montowałem do puszki hermetycznej firmy kradex modelu nie pamiętam trzeba sobie pomierzyć i wsadzić. Oczywiście obowiązkowo dławiczki na przewód PG ileś tam.
"Oczywiście obowiązkowo dławiczki na przewód PG ileś tam." tzn?
Jak wiercisz otwor w takiej puszce i doprowadzasz przewod to trzeba zgodnie z wiedza techniczna dac dlawik co by tam woda nie wnikala.Chyba ze wchodzisz do puszki od strony jej plecow czyli bezposrednio z komina czy tam sciany no to wtedy wiadomo ze obejdzie sie bez
ale jak wejdę od dołu to nie lepiej zostawić otwór żeby coś wyleciało jak się np skropli?
Malym wiertelkiem tak nawet kilka ale jak wprowadzisz przewod z wielkiej japy to nalezie tam robactwa i wszelakich owadow .Najlepsze sa mrowki. Wowczas szybko przestaje dzialac ![]()
dobrze wiedzieć, dzięki!
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Inne → 5G/LTE Outdoor
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc