Temat: użytkownicy ftp na różnych partycjach
zdarzył mi się dziwny problem, w efekcie którego musiałem zrobić reset routera tp1043 (firmware: 1.5.x (r28226), by obsy ). Po resecie chciałem jak poprzednio ustawić 3 userów w ftp: dwóch na jednej partycji pamięci flash a jednego na drugiej partycji.Wcześniej nie było z tym problemu a teraz pojawił się taki że : kiedy założę dwóch na partycji nr 1 a trzeciego na partycji 2 to po założeniu trzeciego system tworzy nowe konta dla dwóch wcześniej założonych użytkowników na partycji 2.W praktyce logując się na konta wchodzę na puste konta użytkownika 1 i 2 (bo zostali jakby od nowa utworzeni na partycji nr2). Domyslam się nawet dlaczego tak się dzieje.Ja tworzę konta dla użytkowników w ten sposób:
-w polu katalog publiczny nic nie zmieniam
-w polu katalog prywatny wpisuję tylko UUID partycji dla użytkownika 1 i 2
......
-w polu nowy użytkownik daję flagę prywatny
Wygląda na to że ścieżka katalogu prywatnego ma charakter globalny.Jeśli za jakiś czas chcę stworzyć nowego użytkownika na innej partycji (wpisuję tam inne UUID) to system wszystkich wcześniej ustawionych użytkwoników przenosi na partycję z ostatnio wpisanym UUID.
Dziwi mnie to ponieważ przed resetem routera tak nie było tzn ścieżka pola katalog prywatny dotyczyła tylko konta świeżo utworzonego po którego utworzeniu nacisnąłem przycisk ZAPISZ ZMIANY.Potem mogłem utworzyć nowe konto na innej partycji wpisując w pole KATALOG prywatny inną ścieżkę.
Pytanie -jak więc zrobić by tworzyć konta użytkowników na rożnych partycjach tego samego fizycznego dysku? Co wpisywać w pole katalog prywatny (albo jak zrobić by pole katalog prywatny nie miało charakteru globalnego dla wszystkich użytkowników)?