Temat: Switch Gigabit
Potrzebuję switcha gigabitowego 4-5 portowego (chciałbym, żeby był mały) czy mogę wybrać ten który mi się podoba wizualnie, czy mam doktorat robić, żeby działał dobrze?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Inne → Switch Gigabit
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Potrzebuję switcha gigabitowego 4-5 portowego (chciałbym, żeby był mały) czy mogę wybrać ten który mi się podoba wizualnie, czy mam doktorat robić, żeby działał dobrze?
W większości przypadków możesz kupić co chcesz. Jak masz bardzo wielkiego pecha i kupisz jakiegoś noname to trafisz sztukę która będzie się wieszała czy robiła dziwne rzeczy z portami.
A może masz jakiegoś starego routera z gigabitami żeby go użyć jako switch?
Miałem taki pomysł, bo mam R6220, ale chciałbym coś małego, bo potrzebuję podłączyć trzy urządzenia + link.
Jak coś masz i chcesz się pozbyć w rozsądnej cenie to bym wziął, daleko nie mam.
Nie mam żadnego switcha na zbyciu ani dostatecznie małego routera. Z tych co mam to właśnie R6220 jest jednym z najmniejszych.
D-Link GO-SW-5G 5 portowy gigabitowy zasilany 5V.
Ja mam wersje 8 portów czyli D-Link GO-SW-8G. Nie robiłem na nim doktoratu po prostu wpiąłem i działa. Nie ma problemów w mojej sztuce.
w action masz tp-link LS1005G za 44zł, czasem można go kupić w promocji za mniej niż 40zł. Ten czy D-Link weźmie około 3W, r6220 trochę więcej (5 może 6). Doktoratu robić nie musisz dopóki jest to switch niezarzadzalny.
A coś na 8 lub 16 portów nie zarządzalnego z małym użyciem prądu ktoś poleci?
Celowałbym w taki zasilany 5V jak wspomniany wyżej D-Link GO-SW-5G albo 8-portowy Edimax ES-5800G V3 (ja akurat kupiłem 5 portowy). Jeden i drugi potrzebuje prądu max. 1A więc więcej niż 5W nie weźmie.
A i to szumne zasilanie USB to gniazdo jest okrągłe, żadne tam micro czy C. W Edimaxie dołączony kabelek ma może z 10 cm długości ![]()
A coś na 8 lub 16 portów nie zarządzalnego z małym użyciem prądu ktoś poleci?
Mercusys MS108G 9V/0,6A czyli max. 5.4W.
Ja natomiast używam 2 szt. Mercusys MS105G (5-portowy) 5V/0,6A 3W. Zasilanie biorę z portu USB. Bez problemu działa od kilku lat.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Inne → Switch Gigabit
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc