1 (edytowany przez hokisho 2024-05-17 11:46:36)

Temat: Oprogramowanie Xiaomi AX3200 / A6s naprawa

Witam,
Mój router nie działa po przywróceniu ustawieni fabrycznych w panelu admina OpenWRT
Nie działa po kliknięciu w reset na obudowie (widzi siec w windowsie - niezidentyfikowana, ale nie mam dostępu do panelu administratora), próbowałem wgrać stockową wersje na router przez tftp64 client, ale pokazuje block#0 i nic dalej (może muszę coś jeszcze wykonać).

w ustawieniach protokołu ip v4 jest
#     address: 192.168.31.2
#     netmask: 255.255.255.0
#     gateway: 192.168.31.1

https://openwrt.org/toh/xiaomi/ax3200

Co zrobić żeby znów mieć dostęp do panelu admina

Proszę o pomoc

2 (edytowany przez Cezary 2024-05-17 11:52:05)

Odp: Oprogramowanie Xiaomi AX3200 / A6s naprawa

tftp ale masz serwer używać a nie klienta. To router ściąga plik z serwera.

Możesz użyć linuksa nawet uruchomionego z usb i zrobić  to tak jak podali na openwrt.org

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3 (edytowany przez hokisho 2024-05-17 11:59:14)

ssh i telnet na adres root@192.168.31.1 nie chce się zalogować nawet w trybie awaryjnym 
tftp64 server nie pobiera pliku

żółta dioda miga po wlaczeniu zasilania i świeci sie stale w trybie awaryjnym

4

Próbuj nadal, bo jeżeli nic to nie da to będziesz musiał go rozbierać i podłączać interfejs szeregowy.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

5 (edytowany przez hokisho 2024-05-17 15:55:32)

Udało się https://www1.miwifi.com/miwifi_download.html + firmware

podłączyć kablem internetowym RJ45, uruchomić program, załadować w programie oryginalne firmware, wybrać interfejs wyłączyć router + nacisnąć na reset włączyć router i po włączeniu 10s aż dioda zaczęła migać, czekać aż oprogramowanie się fleszuje

6

Pacjent AX6S w wersji RB03, miałem Openwrt, ale zachciało mi się wgrać wersję 24.10 i nie poczytałem, że trzeba zrobić najpierw pewną gimnastykę, stało się i wywaliłem system. Wgrałem na nowo soft oryginalny używając xiaomi recovery, w sumie bez problemów, router wstał na chińskim oprogramowaniu. Sprawdziłem telnet, okazał się zablokowany, postąpiłem tak jak w instrukcji i po wgraniu fw 1.2.7 nadal telnet jest zablokowany. Próbowałem różnych kombinacji z wersjami wyższymi i powrotem do tej niższej. Nic nie pomaga, telnet dalej figuruje jako zablokowany. Czy szanowne grono ma jakąś podpowiedź jak odblokować telnet w tym routerze, czego jeszcze spróbować?
Dziękuję za sugestie.