Temat: Anteny 802.11ac 5GHz
Jak w temacie, ktoś doradzi dobre anteny do AP x86 zbudowanego na bazie miniPC i QCA9980
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → Anteny 802.11ac 5GHz
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jak w temacie, ktoś doradzi dobre anteny do AP x86 zbudowanego na bazie miniPC i QCA9980
Pierwsze lepsze patyczki doogólne na 5GHz? Nie wiadomo czego wymagasz, więc jakiej chcesz odpowiedzi?
Ja finalnie użyłem takich do ratowania Netgeara XR500: https://pl.aliexpress.com/item/10050059 … ry_from%3A
Ale faktycznie jest tego od groma.
Pierwsze lepsze patyczki doogólne na 5GHz? Nie wiadomo czego wymagasz, więc jakiej chcesz odpowiedzi?
Chodzi mi bardziej o takie sprawdzone, żeby się nie okazało po rozebraniu, że w środku jest tylko kawałek kabelka i zasięg mizerny.
Pozdrawiam
Od początku: jakich anten szukasz? Zwykłych patyczków do routera?
Anteny 802.11ac 5GHz do AP x86 zbudowanego na bazie miniPC i QCA9980
Nie możesz normalnie napisać? To że masz zbudowany AP nie oznacza że nie możesz go używać np. w hermetycznej skrzynce na maszcie. Dobra, nie ważne.
Dobra, nie ważne.
Nie spinaj się, kulturalnie poprosiłem o pomoc w wyborze. Jak nie chcesz nie pomagaj, ale po o takie docinki?
Anteny zamówiłem na Amazonie i jak nie będą ok, to je po prostu zwrócę.
Pozdrawiam
Cały czas próbuję się dowiedzieć jak chcesz anteny żeby móc coś odpowiedzieć. Specjalnie nie chcesz na to odpowiedzieć czy jak?
Zrozum że nikt nie wie do czego chcesz je użyć - czy w domu do podłączenia do routera czy potrzebujesz panel do powieszenia na dworze, patyki do przykręcenia czy może jakiś grzybek do wyprowadzenia gdzieś na ścianie.
Cały czas próbuję wyciągnąć potrzebne informacje a ty już robisz wycieczki osobiste tylko dlatego że nie chcesz sprecyzować swojego pytania.
Już w pierwszym poście napisałem że nie do żadnego routera, tylko do miniPC, który bedzie razem z kartą wifi robił za AP.
Temat na razie wyczerpany, bo anteny zamówiłem, no chyba, że nie spełnią wymagań.
minipc z kartą wifi to też router czy ap.
ale napisałem że to AP, a nie router.
Kończę tę jałową dyskusję, bo to nie ma sensu.
@gwidon To może podziel się wiadomością nie tylko GDZIE kupiłeś, ale i CO zamówiłeś.
Taka informacja może się przecież przydać użytkownikom forum z analogicznym do twojego problemem.
Może w końcu wyjdzie , czy to faktycznie mają być "wkręcane patyki" , bo na razie to też jest w fazie domysłów.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → Anteny 802.11ac 5GHz
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc