mimik9000 napisał/a:No tak, wiem o tym i już dodałem. Ale to chyba umożliwia zarządzanie pasmami przez ssh, a nie przez GUI? I diody też tylko przez ssh.
A nie, widzę, że jest w GUI, tylko coś pominąłem. Tej zakładki "modem" nie ma u mnie.
Na oryginalnym sofcie dało się diody na stałe wyłączyć przez apkę ZTE.
Wcześniej w temacie było napisane, że da się wrócić do oryginalnego GUI przez podmianę partycji przez ssh. Ale skąd pliki tych partycji wziąć? I ci użytkownicy znaleźli wersje bez hasła? bo nikt nie narzekał, że go brak. Gdybym wrócił do oryginalnego GUI, to już potem nie ma opcji, żeby wrócić do OpenWrt, bez lutowania?
Żeby mieć zakładkę dotyczącą modemu, mając OpenWrt instalujesz luci-app-3ginfo-lite i luci-app-modemband, a cała reszta doinstaluje się sama włącznie z tłumaczeniem i będzie zakładka w LuCi z nazwą Modem.
Trzeba tylko dodać repo od IceG zgodnie z instrukcją.
PS. Wybrałeś temat związany z ZTE MF286D, a na tym filmie z YT co podałeś to gościu ma wersję RA z adresem routera 192.168.254.254, tak ma przynajmniej na tej naklejce napisane.
Z tego co napisałeś to robiłeś frameworkiem, więc raczej masz wersję D ale muszę to napisać, że jest rozbieżność w wersjach między tym co robisz, a tym co jest na filmie.
Dla samego modemband i 3ginfo nie ma znaczenia, czy jest to wersja R, czy D, bo działa tu i tu ale żeby nie było to dwa różne routery mimo, że nazwy mają podobne.
Edit.
Dodam jeszcze, że robiąc frameworkiem to mamy OpenWrt ale taką pierwotną wersję na potrzeby zrobienia tego frameworka i należy zaktualizować OpenWrt do czegoś współczesnego.