Odp: [prośba o pomoc]nowy soft do TP WDR 4300
Nie, to standardowe luci.
Masz całe 344 KB wolnego. Jak nic już nie będziesz instalował to możesz z tym żyć.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → [prośba o pomoc]nowy soft do TP WDR 4300
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie, to standardowe luci.
Masz całe 344 KB wolnego. Jak nic już nie będziesz instalował to możesz z tym żyć.
szkoda, a jak to obliczyłeś? bo nie orientuję sie w topologii tych plików i jak to czytać. Widzę, ze folder główny ma 5,3 MB + 576 kB a flash ma 8 MB.
to tmp to chyba RAM bo tam jest ok 120 MB
/overlay cię interesuje i w kolumnie Available masz ilość pozostałego wolnego flash. Reszta jest zajęta przez sam system i aktualnie zmienione pliki. Jeżeli doinstalujesz coś to ilość wolnego flash się zmniejszy. Jeżeli zostanie ok 60-56KB wolnego to już nic nie będzie sie chciało zapisać, wtedy musisz ręcznie w trybie failsafe coś usuwać lub przywrócić ustawienia domyślne i dbać o to żeby nie zapchać flash.
A ile musi być pozostawione pamięci flash? takie absolutne minimum ![]()
a co do ksmbd, to widzę w web gui, że jakieś coś o tej nazwie istnieje.
Napisałem ci, przy 60KB jest już problem. Więc te 80 - 100KB musisz mieć.
Ok czyli uda mi się zmieścić jeszcze vsftpd ?
Bo nie widzę go w tym wydaniu (openwrt 21.02), a jeśli jest to proszę o pomoc.
To jakoś źle patrzysz lub nie odświeżyłeś listy pakietów bo normalnie jest dostępny
https://archive.openwrt.org/releases/pa … /packages/
Jest gdzieś na Twojej stronie albo możesz zewnętrzny tutotial jak ogarnąć to ftp?
W którym menu to powinno być w webgui ?
Mam tylko Udziały sieciowe, i tam jest ksmb ale i z tym nie udaje mi się ogarnąć. Windows widzi dysk i folder przy mapowaniu ale zabrania mi do niego dostępu a mam folder zaznaczony dla gości eh... straszna męka
W gui nie ma konfiguracji vsftpd. Nigdy oficjalnie nie było takiego dodatku. Były nieoficjalnie, ale generalnie robisz to z konsoli:
https://eko.one.pl/?p=openwrt-ftp
Strony Poprzednia 1 2
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → [prośba o pomoc]nowy soft do TP WDR 4300
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc