51

Odp: Router do gargoyle

i jak podmienię jedną antenę na zewnętrzną to będzie to działać? chodzi o to aby odbierał wifi z anteny zewnętrznej i nadawał wifi w środku pomieszczenia

52

Tak, będzie działał. Choć lepiej by było żeby miał oddzielne anteny na poszczególne pasma.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

53

Pewnie jak przykleił byś na szybę jakiś router z antenkami to by to śmigało ładnie.

Dom : router https://i.imgur.com/IuB6Zwy.png | TP-LINK T1700G-28TQ |Zyxel XGS-1210-12 | 6x Ruckus r310 unleashed  + Ruckus icx7150-c12p | Truenas scale 124TB 25Gb| Xpenology 12TB | apc smart ups 750 lcd smile 100Mb/s - 25Gb/s
Podróżne : GL.Inet MT3000  +1TB hdd
Działka : rb260gs 1j wdm 1Gb+ ruckus r310 + nb m5 + kilka kamer ip  + panel 285Wp + lifepo4 12v 60Ah .

54 (edytowany przez gracus7 2024-02-06 22:25:57)

Przyklejenie routera do szyby nie wchodzi w gre dlatego, że zasięg w telefonie o którym mówiłem jest na piętrze a router musi byc na parterze, bo na piętrze mieszka ktoś inny niż przyszły użytkownik. Antenę muszę zamontować gdzieś obok okna i położyć około 15m kabla do routera, docelowo to wyłączyłbym pasmo 5G w gargoylu jeżeli jest taka opcja. Myślałem na początku o routerze LTE ale ceny za pakiety Gb we francji zabijają.

55

Juz zakupiłem router WDR3600 przyjdzie za 2 dni, teraz pytanie. Ma on pracować jako most wifi więc jakiego gargoyle mu wrzucić 1.6.2.2 czy 1.10.0.3

56

1.14 jest najnowszy. Ramu mu starczy na to.

57

Wrzuciłem 1.14 do tego WD3600. Jednak gdy ustawiłem go jako bezprzewodowy most i wpisałem ustawienia , które potwierdzam to każe czekać na wprowadzenie zmian bez końca . Mieli i mieli i nic się nie dzieje. Po odświeżeniu strony po 30 min wraca do strony głownej

58

Zapisał zmiany czy nie?

59

Właśnie nie. Wraca do głównej strony konfiguracji

60

Zobacz czy możesz zapisać stronę z domyślnymi ustawieniami. Jeżeli tak to zmień to co tam musisz i zobacz czy na konsoli js w przeglądarce się coś wyświetla podczas próby zapisu.

61

jak zmienię hasło to bez problemu się zapisuje w 5 sekund . a jak zmienię na bezprzewodowy most , wprowadzę ustawienia i daję zapisz zmiany to mieli i pokazuje : proszę czekac aż ustawienia zostaną zastosowane i tak wisi

62

Więc uruchom tą konsolę js i zobacz co wypisuje.

63

jak ustawię most, nie wprowadzę żadnych danych i chcę zapisać to nie ma reakcji na przycisk po za jego podświetleniem

64

przepraszam ale nie za bardzo rozumiem o jaką konsolę js chodzi?

65

ctrl-shift-j w chrome i edge. W innych przeglądarkach też jest odpowiednik tego.

66

basic.js?1.14.0:1 Uncaught TypeError: Cannot read properties of undefined (reading 'trim')
    at getSelectedWifiChannels (basic.js?1.14.0:1:76735)
    at saveChanges (basic.js?1.14.0:1:1989)
    at HTMLButtonElement.onclick (basic.sh:1711:82)

67

Odśwież, ustaw jeszcze raz to co ustawiasz, nie zapisuj tylko zrób screenshot ekranu, wrzuć na https://postimages.org/ i daj tu linka

68

https://postimg.cc/dZLCt8tY

69

Czego ty używasz? Bo nie tak wygląda polskie tłumaczenie, to co pokazałeś to jakiś mało rozgarnięty automat. Przecież jest pełnego polskie tłumaczenie interfejsu. Może on ci też zmienia coś w innych nazwach.

70

Gargulec
Wersja gargulca:1.14.0
Model:TP-Link TL-WDR3600 v1

71

Nie o sprzęcie piszę. Używasz jakiegoś automatycznego tłumacza z przeglądarki.

72

Po zalogowaniu miałem wszystko po angielsku a dopiero po chwili zmienia sam na polski wink

73

a może faktycznie tłumacz się włącza w takiej sytuacji

74

Wyłącz więc tego tłumacza. I zainstaluj mój obraz: https://dl.eko.one.pl/firmware/?version … wdr3600-v1 będziesz miał od razu po polsku.

75

miałeś rację wylogowałem się i zalogowałem i faktycznie tłumacz przetłumaczył okno