Odp: Xiaomi AX3600
Został dodany dla wszystkich modeli z platformy ipq807x więc raczej tak.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → Xiaomi AX3600
Strony Poprzednia 1 … 38 39 40 41 42 … 48 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Został dodany dla wszystkich modeli z platformy ipq807x więc raczej tak.
Mam krótkie pytanie. Próbowałem wgrać OpenWRT na Xiaomi AX3600 według jakiegoś chińskiego poradnika z YT. Utknąłem w pewnym miejscu i teraz sytuacja jest taka, ze nie mam WiFi, natomiast porty WAN i LAN działają.
Jest szansa jakoś to przywrócić do stanu fabrycznego?
Wgrałem najnowsze oprogramowanie, ale to nie pomogło.
Dodam, że jestem kompletnym laikiem...
Na OpenWrt możesz zrobić firstboot && reboot.
Na openwrt to wifi jest domyślnie wyłączone. Więc to najpierw trzeba skonfigurować i włączyć, przez luci lub z konsoli: https://eko.one.pl/?p=openwrt-konfigura … czaniewifi
Udało mi się w końcu zainstalować OpenWRT, po restarcie urządzenie uruchamia się, ale cały czas świeci pomarańczowa dioda. Po wciśnięciu przycisku resetowania, wyciągnięciu i włożeniu kabla zasilania, na kilka sekund dioda miga na pomarańczowo, po czym świeci ciągle w tym kolorze.
Zostaje tylko uart?
Lub ponownie wgranie oryginalnego softu przez ich recovery i znów wgranie openwrt. Jak podłączysz komputer kablem pod router to otrzymujesz od niego jakiś adres IP? Jaki?
Jeżeli wcześniej miałeś już openwrt to co i po co ponownie instalowałeś?
Jakie diody są widoczne w systemie na AX3600:
ls -l /sys/class/leds/?
Jakie diody są widoczne w systemie na AX3600:
ls -l /sys/class/leds/?
lrwxrwxrwx 1 root root 0 Jan 5 23:39 ath10k-phy0 -> ../../devices/platform/soc/20000000.pci/pci0000:00/0000:00:00.0/0000:01:00.0/leds/ath10k-phy0
lrwxrwxrwx 1 root root 0 Jan 1 1970 blue:aiot -> ../../devices/platform/leds/leds/blue:aiot
lrwxrwxrwx 1 root root 0 Jan 1 1970 blue:network -> ../../devices/platform/leds/leds/blue:network
lrwxrwxrwx 1 root root 0 Jan 1 1970 blue:system -> ../../devices/platform/leds/leds/blue:system
lrwxrwxrwx 1 root root 0 Jan 1 1970 yellow:network -> ../../devices/platform/leds/leds/yellow:network
lrwxrwxrwx 1 root root 0 Jan 1 1970 yellow:system -> ../../devices/platform/leds/leds/yellow:systemTo /leds/ath10k-phy0 to raczej nie działa?
Nie. iot to led na antenie, network to przedni panel górna sekcja diody, system to dolna sekcja.
Serwery DNS IPv6: fec0:0:0:ffff::1%1
fec0:0:0:ffff::2%1
fec0:0:0:ffff::3%1
Serwery DNS IPv6: fec0:0:0:ffff::1%1
fec0:0:0:ffff::3%1
To nie, nic nie dostałeś.
Iciek napisał/a:Serwery DNS IPv6: fec0:0:0:ffff::1%1
fec0:0:0:ffff::3%1To nie, nic nie dostałeś.
Czyli co, zgon?
Czyli reanimuj najpierw zanim stwierdzisz zgon.
Próbowałem poprzez MIWIFIRepairTool, ale po wybraniu pliku z rozszerzeniem .ubi i kliknięciu DALEJ (chyba), przez kilka sekund program działa, a potem się wyłącza. Nie ma postępu kopiowania.
Jaki znów plik ubi? Tu masz opisaną reanimację https://openwrt.org/toh/xiaomi/ax3600#debricking choć pewnie przez MIWIFIRepairTool też powinno dać się go odzyskać.
Zrobiłem to według poradnika stąd: https://forum.openwrt.org/t/xiaomi-ax36 … 106300/111
Za pomocą tftp64 przywróciłem oryginalne oprogramowanie w wersji 1.0.17, jednak nie mam WIFI. Wgrałem najnowszy firmware w wersji 3.022, ale efekt ten sam.
Porty LAN i WAN działają...
Co jak co ale na oryginale powinieneś mieć wszystko. Czy masz jakieś backupy partycji czy coś podobnego?
Niestety, żadnych backupów nie robiłem.
Kupuj konwerter uart, podłącz i sprawdź co wypisuje na starcie systemu.
Mam nadzieję że zamówiłeś taki z 1.8V, bo ten router własnie takiego napięcia pracy konwertera potrzebuje.
Hej,
mam pytanie: jaką jesteście w stanie uzyskać przepustowość na AX?
Ustawiłem kanał 161/80 MHz na AX, ale na moim laptopie - Asus G14 z kartą AX200 maksymalnie jestem w stanie uzyskać 600 Mbps przy 1 Gbps łączu. Tu był wątek że dla AX200 jedynie 80 MHz działa https://www.intel.com/content/www/us/en … eless.htmlJestem ciekaw czy komuś udało się uzyskać większą przepustowość na AX3600 czy trzeba szukać droższych routerów.
Pozdro!
Przy 1Gbps łączu na oficjalnym stabilnym openwrt 23.05.2 jestem w stanie uzyskać max 380Mbps zarówno na AX200 jak i urządzeniach z androidem ze snapem 8gen2 i 8gen1+, gdzie na Arrisie TG3442 operatora leci do 600Mbps.
Idzie go jakoś ustawić by nie był wolniejszy od Arrisa? Region USA, moc max, kanał 36, który jest w zasadzie wolny, width 160MHz, bo na 80Mhz jest wolniej.
I drugie pytanie do Cezarego, czy sysupgrade z: https://dl.eko.one.pl/firmware/?version … omi_ax3600 pójdzie bez większych problemów przez interfejs luci przez przeglądarkę z menu jak teraz mam oficjalną wersję stabilną 23.05.2, a nie wersję snapshot?
Tak, bez problemu.
I jak spojrzysz w ten wątek to bez problemu powinieneś wyciągać więcej, prędkość którą podałeś to da się na zwykłym radiu AC uzyskać.
Na 24 Ultra wyciąga mi ok. 800 Mbps.
Strony Poprzednia 1 … 38 39 40 41 42 … 48 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → Xiaomi AX3600
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc