Temat: WR902AC v4

Cześć,

Planuje kupić wr902ac, tylko z tego co widzę w sklepach jest wersja 4, do której teoretycznie nie ma kompilacji. Na forum operwrt wyczytałem że soft z v3 działa, tylko trzeba doinstalować kmody od 5Ghz. Opłaca się kupić v4 czy szukać używki v3? Czy czymś oprócz radia v4 różni się od v3.

Planujesz Cezary wsparcie dla v4?

2 (edytowany przez Cezary 2024-01-22 18:38:11)

Odp: WR902AC v4

Jak w ogóle nie ma wsparcia i nie mam urządzenia żeby sprawdzić to nie, nie planuje. Robienia czegoś z powietrza bez możliwości sprawdzenia czy faktycznie działa mija się z celem.

EDIT: źle napisałeś - są normalnie obrazy do tego wersji rozwojowej: https://firmware-selector.openwrt.org/? … wr902ac-v4

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

przepraszam, mój błąd - skupiłem się na jednym poście z sierpnia '23 i nie kopałem dalej.

Więc jeżeli jest oficjalne źródło, jest szansa, że bez fizycznego urządzenia, dodasz swoje wsparcie do tej wersji urządzenia?

4

Czy w v4 jest też 8MB flash i 64MB ramu tak jak w v3?

5 (edytowany przez Cezary 2024-01-23 07:17:44)

Na to wygląda że to podobne sprzętowo urządzenia.

@eerozeteen: tak, przeportowałem, ale obrazów z luci nie będzie. Za mało flash że tam jeszcze luci weszło.

6

Cezary napisał/a:

Na to wygląda że to podobne sprzętowo urządzenia.

@eerozeteen: tak, przeportowałem, ale obrazów z luci nie będzie. Za mało flash że tam jeszcze luci weszło.

Super, dzięki - nie zależy mi na luci - trzeba się w końcu nauczyć klepać w konsoli smile

7

Więc już teraz możesz używać snapshota.