Temat: EasyBox 802 na OpenWrt Chaos Calmer 15.05.1 jako klient WiFi
Witam serdecznie!
Na wstępie chciałem podziękować wszystkim udzielającym się na tym forum w temacie tego EasyBox 802 - przez ostatnie dni dostarczyliście mi mnóstwa informacji dzięki czemu od zera w temacie teraz wiem mniej więcej na czym stoję ![]()
A teraz do rzeczy - nie jestem w stanie połączyć mojego router-a jako klient WiFi do mojej sieci domowej.
Po wykonaniu konfiguracji ręcznie przez GUI (bo jak to było pisane, na wersji 15 nie działa skanowanie WiFi poza softem od jucom24), w konsoli dostaję poniższy komunikat i tyle w temacie:
IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): wlan0: link is not readyWrzucenie jakiejkolwiek wyższej wersji softu odpada, bo wtedy przy próbie drukowania router się restartuje bez jakichkolwiek logów na serial-u - przetestowane na wersjach 17, 18, 19 i 22.
Zaczynałem od rzeczonej wersji od jucom24, ale w swojej wielkiej "mądrości" zrobiłem aktualizację do najnowszej dostępnej wersji na Firmware Selector (23), która zrobiła z mojego urządonka cegłę - o czym znalazłem ostrzeżenie na oficjalnych stronach OpenWrt, ale dopiero na trzeciej w głąb stronie dotyczącej tego urządzenia (super ta dokumentacja...
)
Router przywróciłem do życia i aktualnie siedzę na wersji 15.05.1 r49632 od Zuzi.
Tak więc jeśli ktoś ma sprawdzony sposób na skonfigurowanie klienta WiFi (GUI, ssh, serial - obojętne), byłbym bardzo wdzięczny.
Ewentualnie soft od jucom24 pewnie rozwiązałby sprawę, ale już się naczytałem, że nie jest on dostępny... ![]()