Temat: ZTE MF286D - jak poznać wersję NORDIC

Witam
Jestem przed zakupem routera ZTE MF286D.
Zależy mi na firmware nordic bo z tego czytałem, jest tam możliwość wymuszenia na sztywno pasm 1800+2100+2600
Czy z zewnątrz bez logowania się na pokład można ustalić z czym mamy do czynienia.
Bo dla większości sprzedających, zalogowanie się do ustawień routera jest jak wspinaczka na mount everest.

2

Odp: ZTE MF286D - jak poznać wersję NORDIC

Zwykłe po etykiecie i domyślnej nazwie wifi, ale to nic nie znaczy bo może być wgrane coś innego. Ponad to - wybrałeś złe forum na takie pytanie. To rozmawiamy o oprogramowaniu OpenWrt a nie Nordic, mimo że ZTE MF286D często się tu przewija.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Rozumiem, ale temat już poruszałem na innym forum i nie uzyskałem odpowiedzi. Stąd moją wizyta tutaj.
Jeśli mogę pociągnąć wątek dalej to co można wyczytać z tej etykiety? https://s3.amazonaws.com/i.snag.gy/Xdp7vr.jpg
Sprzedający mówił że jest od operatora Tmobile.

4

T-Mobile PL jest menu w języku polskim, jest też Nordic ale okrojony i nie można wymuszać pasm.
Po samej naklejce raczej niczego się nie dowiesz.

5 (edytowany przez MateuszCOMPANY 2023-12-16 00:04:24)

Czytałem że w B12 można wymuszać, chyba że mówisz o sofcie Tmobile to tam rzeczywiście jest słabo.

Co do naklejek to zaobserwowałem że występują dwa rodzaje. Polskie i angielskie.
I gdy sprzedający deklarowali że jest nordic to naklejki były po angielsku.
Z tego co widziałem to menu nordic nie wychodziło w j.polskim (jeśli się mylę to mnie poprawcie)
Więc na logikę nie powinno go być tam gdzie naklejka jest po polsku.

6

Jak lubisz grzebać i potrafisz opanować konsolę to obojętnie co wybierzesz. Potem zmieniasz na nordica podmieniając odpowiednie partycje. Jedynie nazwy i hasła do wifi i do webgui administratora będą inne niż na naklejce no i trzeba je wyczaić z konsoli.

7 (edytowany przez Focus 2023-12-16 00:43:30)

MateuszCOMPANY napisał/a:

Czytałem że w B12 można wymuszać, chyba że mówisz o sofcie Tmobile to tam rzeczywiście jest słabo.

Co do naklejek to zaobserwowałem że występują dwa rodzaje. Polskie i angielskie.
I gdy sprzedający deklarowali że jest nordic to naklejki były po angielsku.
Z tego co widziałem to menu nordic nie wychodziło w j.polskim (jeśli się mylę to mnie poprawcie)
Więc na logikę nie powinno go być tam gdzie naklejka jest po polsku.

Sam pisałeś o T-Mobile, więc odpowiedziałem jak to wygląda w wersji PL.
W oficjalnym sofcie T-Mobile PL jest Nordic w języku polskim.
Natomiast na tym forum nie poruszamy oficjalnego softu.

Edit.
Jeżeli chcesz wgrać OpenWrt to jesteś na dobrym forum i nie ma znaczenia w jakim języku jest ta naklejka.

8

MateuszCOMPANY napisał/a:

Rozumiem, ale temat już poruszałem na innym forum i nie uzyskałem odpowiedzi. Stąd moją wizyta tutaj.

A na tym forum rozmawiamy o openwrt.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

9

Focus napisał/a:

T-Mobile PL jest menu w języku polskim, jest też Nordic ale okrojony i nie można wymuszać pasm.
Po samej naklejce raczej niczego się nie dowiesz.

Można wymuszać pasma nawet na okrojonych polskich przy pomocy choćby włoskiego dodatku do Chrome( tyle ,że musi być do MF286D).