Temat: TP-Link TL-WR2543ND
Pojawił się nowy TP-LINK TL-WR2543ND http://www.tp-link.com/en/products/deta … 43ND#spec. Czy Gargoyle obsłuży go?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → TP-Link TL-WR2543ND
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Pojawił się nowy TP-LINK TL-WR2543ND http://www.tp-link.com/en/products/deta … 43ND#spec. Czy Gargoyle obsłuży go?
Tak, wiem że się pojawił. Czy openwrt będzie na nim działało tego jeszcze nie wiem, trzeba go najpierw dostać, rozebrać i zobaczyć co w środku.
no sam jestem ciekaw jaki jest procek i ile jest ramu
Miał być dostępny w Maju z tego co pamiętam.
podobno tak
Pojawiła się aktualizacja firmware dla tego routera na stronie producenta. Czy da się z niej coś odczytać na temat sprzętu?
unsquashfs na tym nie działa, błędy zgłasza choć poprawnie squashfs znajduje i rozpoznaje.
chyba trzeba poczekać aż będzie dostępny w sklepie
jest na allegro model TL-WR2543ND, czy ktoś może wie co to za sprzęt i kiedy będzie do tego openwrt?
OpenWrt jest od kilkunastu tygodni na to gotowe...
a na jakiej platformie pracuje ten TL ?? bo w ar71xx nie znalazłem dla niego OpenWrt i w innych tez nie bardzo widze. Cezary możesz coś napisać na jego temat? Co jest w środku ile pamięci, jaki procek? Czy jeszcze go nie miałeś w rękach?
Atheros Ar71xx, 400MHz zegar, 8MB flash i 64MB ramu, radio a/b/g/n, gigabit na przełączniku i 1x usb 2.0. Trunk to wspiera.
Czy jest jakiś wzrost wydajności na tym CPU w porównaniu do WR1043ND?
Nie miałem go z rękach, ale nie spodziewał bym się żadnej różnicy.
Czy ktoś z forum już instalował na nim openwrt? Zamierza dziś go zamówić aby móc routować nim aero2 awaryjnie z Icon 505M. Sam z marszu nie wspiera w ogóle 3g więc trochę strach go brać. Chyba, że coś innego Dual Band w rozsądnej cenie?
Trunk na tym chodzi...
A znasz coś sprawdzonego z dual radio bo TL-WR2843ND będzie w maju?
O ile będzie
WNDR3700/3800 ma dual.
To chyba ten WNDR3700 będzie ok. Jakoś nie widzę powodów do dopłacania do 3800. UUUUUU nie będzie nie ma RP-SMA, więc jeśli ma mi routować prze WISP się nie sprawdzi.
3800 ma więcej ramu. I tak, nie mają anten zewnętrznych.
Czyli na dziś dzień nie ma za bardzo alternatywy dla tl-wr2543nd
Do maja na nowego tp-linka nie bardzo chce mi się czekać ![]()
Czy to dla tego modelu jest obraz:
http://ecco.selfip.net/gargoyle-pl/atti … actory.bin ?
Brak mi tylko albo aż literek ND w nazwie, ale wolałbym nie kupować w ciemno, więc jeśli można prosić o potwierdzenie/zaprzeczenie, będę wdzięczny.
Tak to to, literek nie ma bo to tylko oznaczenie anteny. Czemu chcesz akurat ten konkretny kupować?
Klient nasz Pan ![]()
Jest tańszy, bo ma jedno wejście USB mniej, ale nadal 8 MB flash ...
Czy są jakieś przeciwwskazania ?
Baaardzo słaby model... To tylko moja opinia, już lepiej WDR3600 zamiast niego.
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → TP-Link TL-WR2543ND
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc