Temat: Unbrick
Chciałem przywrócić rom do WDR4300 i wgrywalem przez luci. Da się jakoś wejść do recovery?
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Unbrick
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Chciałem przywrócić rom do WDR4300 i wgrywalem przez luci. Da się jakoś wejść do recovery?
On nie ma recovery w sensie strony żebyś mógł tam sobie wejść. Ma recovery po tftp jak miałeś w miarę nowy bootloader. Trzymasz reset, włączasz zasilanie i będzie szukał obrazu o określonej nazwie.
No nie bardzo, bo ustawiłem 192.168.0.66, uruchomiłem tftp, a jak przytrzymuję reset/wps to włącza się power i po paru sekundach zapalają się wszystkie diody. Wgrywałem oryginalny rom tp-linka przez luci... :[
Więc możesz nie mieć tego trybu jak masz stary booloader. Wtedy zostaje tylko serial i wgranie soft przez bootloader.
Kiedyś w C7 V2 ze starymi softami ustawiało się 192.168.1.66 – spróbuj z ciekawości.
A nie da się skopiować w tym sprzęcie przez SCP oprogramowania recovery do /tmp? Ja tak WDR4900 V1 kiedyś odzyskiwałem, chociaż to w sumie zupełnie inna architektura.
Do tmp.mozna skopiować jak ma się jeszcze tam działający soft...
192.168.1.66 też nie idzie. Nawet lapka wps się nie zapala. Ehhh człowiek się śpieszy i nie doczyta jak zrobić poprawnie. :[
Jutro może znajdę czas na wskrzeszanie routera. Mam programator ze szczypcami. Bezpośrednio aplikuję oryginalne oprogramowanie, czy plik bin jakoś przerobić?
Jutro może znajdę czas na wskrzeszanie routera. Mam programator ze szczypcami. Bezpośrednio aplikuję oryginalne oprogramowanie, czy plik bin jakoś przerobić?
Ściągasz zawartość oryginalnej kostki, bierzesz soft z tplinka, wycinasz bootloader z nagłówka, resztę ładujesz do środka pliku w odpowiednie miejsce (zobacz w źródłach jaki to jest offset) i cały plik 8MB wkładasz znów do flash.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Unbrick
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc