1

Temat: Unbrick

Chciałem przywrócić rom do WDR4300 i wgrywalem przez luci. Da się jakoś wejść do recovery?

2

Odp: Unbrick

On nie ma recovery w sensie strony żebyś mógł tam sobie wejść. Ma recovery po tftp jak miałeś w miarę nowy bootloader. Trzymasz reset, włączasz zasilanie i będzie szukał obrazu o określonej nazwie.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

No nie bardzo, bo ustawiłem 192.168.0.66, uruchomiłem tftp, a jak przytrzymuję reset/wps to włącza się power i po paru sekundach zapalają się wszystkie diody. Wgrywałem oryginalny rom tp-linka przez luci... :[

4

Więc możesz nie mieć tego trybu jak masz stary booloader. Wtedy zostaje tylko serial i wgranie soft przez bootloader.

5

Kiedyś w C7 V2 ze starymi softami ustawiało się 192.168.1.66 – spróbuj z ciekawości.
A nie da się skopiować w tym sprzęcie przez SCP oprogramowania recovery do /tmp? Ja tak WDR4900 V1 kiedyś odzyskiwałem, chociaż to w sumie zupełnie inna architektura.

6

Do tmp.mozna skopiować jak ma się jeszcze tam działający soft...

7

192.168.1.66 też nie idzie. Nawet lapka wps się nie zapala. Ehhh człowiek się śpieszy i nie doczyta jak zrobić poprawnie. :[

8

Jutro może znajdę czas na wskrzeszanie routera. Mam programator ze szczypcami. Bezpośrednio aplikuję oryginalne oprogramowanie, czy plik bin jakoś przerobić?

9

qwerty napisał/a:

Jutro może znajdę czas na wskrzeszanie routera. Mam programator ze szczypcami. Bezpośrednio aplikuję oryginalne oprogramowanie, czy plik bin jakoś przerobić?

Ściągasz zawartość oryginalnej kostki, bierzesz soft z tplinka, wycinasz bootloader z nagłówka, resztę ładujesz do środka pliku w odpowiednie miejsce (zobacz w źródłach jaki to jest offset) i cały plik 8MB wkładasz znów do flash.