Temat: Minimalna kompilacja pod klienta UPC Wi-Free 16MB RAM,16MB Flash
Wygrzebałem starego Tplinka WR702. Wymieniłem mu flasha na 16MB, ale został RAM 16MB. Wgrałem boot od Pepe2K i BBr43286 od 703N bez GUI. Wykopaliska i rzeźba - wiem. Ma być energooszczędny i mały. Działać jako klient UPC Wi-Free i po skrętce łączyć się z routerem głównym jako WAN.
Próbowałem mu wgrać gotowca Zuzi pod 740 (ten sam soc, bardzo podobne), ale porażka. Po aktualizacji nie wstaje. Pewnie mało RAM albo coś innego.
Próbowałem do obecnej kompilacji dograć/usunąć paczki wg procedury Zuzi. Loguję się poprawnie przez telnet i po nadaniu hasła przez Putty (ssh). Z żadnego z nich nie mogę pobrać opkg update. Z linku pobiera się w przeglądarce. Może jakoś lokalnie można wskazać paczkę. Siedzę drugi dzień i odkrywam Amerykę.
Bardzo broniłem się przed kompilowaniem ale skończy się chyba jednak na własnej kompilacji
Absolutny golas tj praca jako klient UPC Free Wifi i dalej po skrętce do routera.
Gdyby cudem weszło GUI, byłoby wygodniej.
Nie mam żadnego środowiska linuxowego i wiedzy. Czy trzeba takie środowisko tworzyć do kompilacji czy jest np możliwość online? Co jest niezbędne + ew jakiś watchdog do restartu po utraceniu połączenia. Które wydanie polecacie? Ma być lekko i minimalistycznie żeby może ew gui weszło w te 16MB RAM, bo flash nie jest ograniczeniem