Temat: Odblokowanie Factory Reset Protection

Siema
Wiem że temat trochę odbiega od tematyki ale są tutaj spece i może ktoś mi pomoże posiadam Samsung Galaxy S7 w moim padła płyta główna kupiłem inny z uszkodzonym ekranem zamieniłem płytę i działa.
Jednak telefon ma blokadę Factory Reset Protection czyli nawet po wgraniu firmware i tak przy etapie logowania na konto Google prosi o podanie danych do właściciela.
Macie sposób na ominięcie tego ??
pozdrawiam

2

Odp: Odblokowanie Factory Reset Protection

Poszukaj na XDA, np. tutaj coś pisali: https://forum.xda-developers.com/t/how- … 0.4217389/ albo tu: https://forum.xda-developers.com/t/fact … g.4453341/

Jakby Ci się udało, to się podziel, jestem ciekaw, czy idzie to obejść (choć sam samsunga nie posiadam)

Linksys WRT32x, Netgear r6220

3 (edytowany przez Focus 2023-09-08 23:09:53)

A TWRP nie działa?
Na płycie głównej są dane poprzedniego użytkownika, który nie skasował swoich danych.

4

Dokładnie to nie skasował konta GOOGLE o to chodzi telefony z androidem to głównie konto GOOGLE i jeżeli nie usuniesz je przed sprzedażą to nie idzie potem zalogować się zwłaszcza jak przywrócisz ustawienia domyślne.

Co do TWRP nie idzie bez debugowania USB mi przynajmniej się nie udało wgrać. Generalnie jest to dość szybki i prosty sposób ADB ale on również wymaga debugowania USB a to domyślnie jest wyłączone. Przywrócenie ustawień domyślnych wgranie firmware wipe itp nic nie daje trzeba zdjąć blokadę FRP są do tego programu mi się udało w zaledwie kilku sekundach ale szukałem kilka godzin danego programu.

No nic temat do zamknięcia lub nawet usunięcia.

5

TWRP robisz z karty pamięci, a nie przez USB i nie na tym co już jest zainstalowany, bo on nie ma uprawnień root.

6

Skoro nie na tym co jest zainstalowany czyli standardowy Android Recovery to inaczej jak ma się wgrać jak nie przez Odin wgrywałem TWRP nie raz więc znam te recovery.

7

Skoro wiesz o co chodzi i jak to się robi to zobacz jaka jest różnica między tym wbudowanym TWRP, a tym na karcie pamięci.
Ten wbudowany ma ograniczenia i nie zrobisz wszystkiego.