Temat: Netgear4300
Witam kupiłem ten router wgrałem mu najnowsze gargoyle 1.14.0.1 factory uruchomił się zmieniłem mu ip i teraz nic nie mogę zrobić reset nie działa wpisuje 192.168.1.1 na pc zmieniony ipna 192.168.1.2 jak się do niego dostać
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Netgear4300
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam kupiłem ten router wgrałem mu najnowsze gargoyle 1.14.0.1 factory uruchomił się zmieniłem mu ip i teraz nic nie mogę zrobić reset nie działa wpisuje 192.168.1.1 na pc zmieniony ipna 192.168.1.2 jak się do niego dostać
Przeglądarkę uruchom w trybie prywatnym lub zaloguj się przez ssh i zmień co zepsułeś w ostateczności wgraj soft jeszcze raz przez tftp.
No właśnie nie mogę się zalogować przez ssh nawet niewiem jaki ma ip bo resetuje i powinien mieć 192.168.1.1 chyba że brak jest resetu a na to ip co mu nadałem tesz się nie łączy
Podłącz komputer i zobacz czy dostaniesz z dhcp. Jak tak to wiesz jaki adres ma router (patrz gateway).
Ja go mam wpiętego w moją sieć ale go nie widzę jak to zrobić
Więc go odepnij od swojej sieci i podłącz tylko komputer. Masz problem ze sprzętem to nie szukaj jeszcze więcej problemów tylko zrób to najprościej jak się daje.
A podpowiedz ja go zresetować z tyłu jest czerwona dziurka wciskam spinaczem ale brak reakcji chwilę dioda pomróga i włącza się 4 i dalej nic
O ile system działa w ogóle, bo reset to funkcja programowa.
Tu masz ponownie wgranie softu przez tftp: https://openwrt.org/toh/netgear/wndr430 … t_and_tftp , nmrpflash też ponoć powinien działać.
Cezary napisałem Ci emaila czy to jest możliwe
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Netgear4300
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc