1

Temat: Chromecast reklamy youtube adblock

Witam.
Do tej pory reklamy mi nie przeszkadzały ponieważ w każdej przeglądarce pracuje adblock. Wczoraj jednak Chciałem obejrzeć sobie na YouTube film na chromecaście 4.
Kilkusekundowa reklamy co 5 minut filmu.
Trochę tego za dużo. Czas się ich pozbyć.
Mam ax3600 i nowy obraz tutaj że stronki

Czy jest jakiś skuteczny sposób aby się pozbyć tych reklam od Google?

2

Odp: Chromecast reklamy youtube adblock

Nie, nie ma. Obecnie reklamy na YT najczęściej lecą z tej samej domeny do sam materiał wideo i nie jesteś w stanie zablokować ich za pomocą ablocka działającego na zasadzie blokady domen.
Możesz sobie włączyć logowanie domen, może przypadkiem coś idzie bokiem. Ale na 99% nie.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Zostają zamienniki w postaci np. SmartTube czy na smartfonach modyfikacje przez ReVanced oryginalnej apki YT.

4

To jeszcze uzupełniając może się komuś przyda; na WebOS (telewizory LG) można włączyć tryb developerski co daje dostęp do Homebrew Project https://www.webosbrew.org z którego można zainstalować kilka ciekawych apek których nie ma w sklepie LG m.in Jellyfin, Moonlight czy właśnie YouTube bez reklam z dodatkiem SponsorBlock. YT działa super razem z YT Music łącznie z opcją chromecasta.

5 (edytowany przez Kebap 2023-08-01 17:01:24)

na smart tube next działa castowanie przez chromecast, a tak poza tym jakieś tam reklamy da się zwalczyć adguardem home (nie z apki yt oczywiście), czy też tym zwykłym adblockiem, który jest domyślnie w obrazach Cezarego chyba, także można fajnie i wygodnie takie sprzęty używać

6

Kebap napisał/a:

na smart tube next działa castowanie przez chromecast, a tak poza tym jakieś tam reklamy da się zwalczyć adguardem home (nie z apki yt oczywiście), czy też tym zwykłym adblockiem, który jest domyślnie w obrazach Cezarego chyba, także można fajnie i wygodnie takie sprzęty używać

Jak konkretnie w adguardzie home zwalczyc reklamy yt? wink

7

Mozna też zakupic YT premium.

8

Przez tureckie konto smile

9

Skubi napisał/a:
Kebap napisał/a:

Jak konkretnie w adguardzie home zwalczyc reklamy yt? wink

jesteś pewien że przeczytałeś mój post? wink