26

Odp: Linksys wrt3200 acm

Np. źle podłączyłeś piny. Masz tylko 3 podłączyć - tx, rx i gnd odpowiednio do rx, tx i gnd płytki. I konwerter ma umieć pracować na napięciu 0 -3.3v a nie +-12v. Opisane masz to tu: https://openwrt.org/toh/linksys/wrt3200acm#serial1

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

27

Tak właśnie podpinam i nic.

28 (edytowany przez hiuman 2023-08-11 19:27:24)

@Cezary ogarnąłem już ten router. Mam jeszcze pytanie. Chciałbym się upewnić czy mogę backup z linksysa 1900 przenieść do tego linksysa 3200. Obraz Twój w 2 routerach 21.02.

Edit:
Przywróciłem i wszystko jest cacy.
Mam jeszcze pytanko. Widzę 3 radia. Jedno jest 802.11bgnac 5.000 GHz. Te radio chyba jest nie potrzebne, bo skonfigurowałem je ale nie widzę tej sieci w urządzeniach. Zapewne je wyłączyć?

29

Tak 1:1 kopii z dwóch różnych sprzętów to bym nie przenosił. Można bałaganu narobić.

GL.iNet GL-MT6000 + 2x AP_Xiaomi AX3000T

30

artur_n napisał/a:

Tak 1:1 kopii z dwóch różnych sprzętów to bym nie przenosił. Można bałaganu narobić.

To są 2 takie same systemy.

31

artur_n napisał/a:

Można bałaganu narobić ale nie trzeba jeżeli ktoś wie co robi.
Ogólnie jeżeli wszystko działa oprócz wi fi to zazwyczaj wystarczy usunąć wiereless z konfigu, zrobić reboot i router powinien uruchomić się z konfigiem wireless tak jakby był zrobiony do ustawień początkowych, czyli od zera.

32

Trzecie radio możesz usunąć. Jest, ale jest mało użyteczne.

33

Cezary napisał/a:

Trzecie radio możesz usunąć. Jest, ale jest mało użyteczne.

Usunąłem te trzecie radio z wireless, ale po restarcie znowu się pojawia. Czy jest gdzieś w plikach jeszcze zapisany i się przywraca?

34

W plikach nie, ale sterownik jest, jest wykrywane i robi sie konfig. Odinstaluj pakiet kmod-mwifiex-sdio i ew wszystko inne co będzie się darło o zależności.

35

Oki dziękuję