Odp: Co kupić do OpenWrt? Poradnik kupującego
WAX220 w promo: https://www.amazon.pl/NETGEAR-WAX220-Ac … 0&th=1
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Co kupić do OpenWrt? Poradnik kupującego
Strony Poprzednia 1 … 126 127 128 129 130 … 181 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Drogo
Możecie polecić do niego jakiś injector poe 2.5G ?
Wtryskiwacz PoE
))
Xioner19 napisał/a:Xioner19 napisał/a:Kupiłem tego Cudy WR3000, zobaczymy jak będzie działać
Mam go i powiem wam póki co jest świetny, po Wi-Fi stabilny jak skała. Korzysta z pełnej możliwości łącza więc jest tak jak chciałem. Niedawno też wyszła aktualizacja do niego, która dodaje możliwość włączenia VPN (np. WireGuard), więc jest elegancko, bo już się bałem, że stracę na funkcjach. Jakby ktoś miał jakieś pytania to zapraszam do zadawania ich.
To jak opisujesz soft wygląda mi na producenta a nie OpenWRT więc te informacje są mało użyteczna na tym forum.
Soft Cudy bazuje na OpenWRT, czysty obraz jest dostępny ale nie wygram bo nie mam jak + troszkę się cykam to wgrywać przez serial port. Może jak wyłączą signature protection to wgram normalnie przez web panel. Trzeba zwyczajnie poczekać na odpowiedź od nich.
Witajcie, czy byli byście w stanie polecić coś z obsługą Neostrady VDSL, żeby można było chociaż troszkę podnieść moc wifi? Pomijam temat legalności, domek jednorodzinny z najbliższym sąsiadem około 100 metrów. Cudowny Funbox, przebija się aż o 1 ścianę nośną.
NIc nie na współczesnego. Wszystko do starocie które miały wbudowany modem dsl. Więc - po prostu kup sobie coś co będzie robiło za dodatkowy AP.
Gdzieś wyczytałem o modemie Draytek Vigor 165... Ale nie bardzo jest gdzie kupić. W każdym razie dzięki za pomoc.
Gdzieś wyczytałem o modemie Draytek Vigor 165... Ale nie bardzo jest gdzie kupić. W każdym razie dzięki za pomoc.
To ktoś ci nakłamał, ten model nie jest wspierany przez openwrt.
Sorry źle napisałem - to jest prosty modem VDSL2 bez Wi-Fi z funkcją bridga. Myślałem prędzej żeby to kupić jako modem i sparować z Xiaomi AX3600
Więc czemu nie możesz xiaomi podłączyć pod funboxa?
Sorry źle napisałem - to jest prosty modem VDSL2 bez Wi-Fi z funkcją bridga. Myślałem prędzej żeby to kupić jako modem i sparować z Xiaomi AX3600
Mam prawię nówke TP-Link TD-8816 (używałem go z 3msc z WD-N750 z openwrt przy neostradzie), później kilka lat przeleżał w szufladzie. Za flaszkę Ci go oddam.
Witajcie, czy byli byście w stanie polecić coś z obsługą Neostrady VDSL, żeby można było chociaż troszkę podnieść moc wifi? Pomijam temat legalności, domek jednorodzinny z najbliższym sąsiadem około 100 metrów. Cudowny Funbox, przebija się aż o 1 ścianę nośną.
Kup sobie FritzBox 7590. Przerabiałem wiele routerów vdsl i ten daje radę. Jest na niego alternatywny sofcik. U mnie stoi na strychu i ogarnia dom 180 m2 (2 stropy, płyta OSB,wełna 15 cm i płyta regipsowa)
Z ciekawości zapytam jakie masz prędkości download i upload obecnie na tej neostradzie z VDSL?
↓ 77,7 Mbit/s ↑ 8,4 Mbit/s
Poczytałem trochę postów i się zastanawiam nad tymi urządzeniami wszystkimi. Ciągle zmieniam zdanie co kupić..
Od niedawna podłączyłem się do światłowodu łącze 1gbps.
Mam to do rozdzielenia na dwa segmenty mieszkania z czego ja jestem w tym drugim i mam tylko jedno gniazdko.
Muszę to oprzeć na VLANach żeby oddzielić urządzenia od siebie w sieci.
ONT mam na górze i tam planuje kupić główny router.
Zastanawiam się nad Xiaomi AX3200, Netgear WAX206, CUDY WR3000. Później z tego routera sygnał będzie szedł na dół gdzie planuję wstawić switch i do niego dwa ethernety gdzie jeden idzie do mnie, a drugi na dół tego pierwszego segmentu. Także później też muszę kupić jakieś AP, ale na razie chcę się skupić na głównym routerze. Myślałem na początku o opcji bez wi-fi, ale jednak będzie przydatne żeby na górze pokryć zasięgiem.
No i mam mętlik.
Dodam jeszcze, że nigdy nie miałem styczności z openwrt także to będą moje początki.
Dawaj xiaomi, tanie jest i działa sensownie. Tylko musisz pamiętać że trudno ci będzie uzyskać ten gigabit po wifi. I router musi mieć radio AX i klient musi to samo potrafić i być odpowiednio wydajny.
W sumie to wszystkie te routery co wymieniłem stoją podobnie w cenie. Trochę się tego Xiaomi boję bo nigdy nie instalowałem openwrt, a podobno z tym telnetem są problemy. Mógłbym zamówić wersję z chin, ale sam nie wiem.
Nie masz czego się obawiać. Instalowałem na 2szt AX3600 i poszło gładko.
Przeprawa przez instalacje AX6000 to już trochę cięższa sprawa ale poradniki są dokładne wystarczy czytać ze zrozumieniem o czym się przekonałem :-)
Poczytałem trochę postów i się zastanawiam nad tymi urządzeniami wszystkimi. Ciągle zmieniam zdanie co kupić..
Od niedawna podłączyłem się do światłowodu łącze 1gbps.
Mam to do rozdzielenia na dwa
Zastanawiam się nad Xiaomi AX3200, Netgear WAX206, CUDY WR3000. Później z tego routera sygnał będzie szedł na dół gdzie planuję wstawić switch i do niego dwa ethernety gdzie jeden idzie do mnie, a drugi na dół tego pierwszego segmentu. Także później też muszę kupić jakieś AP, ale na razie chcę się skupić na głównym routerze. Myślałem na początku o opcji bez wi-fi, ale jednak będzie przydatne żeby na górze pokryć zasięgiem.No i mam mętlik.
Bierz ten, ktory ma AX na 2,4, GHz bo tam jest najwiekszy zysk dla wiekszosci zastosowań.
To właśnie cudy wr3000 z tego co widzę ma ax na 2.4Ghz. z Xiaomi to AX3600 dopiero ma.
Podobny do tego Cudy jest Xiaomi WR30U.
EDIT by cezary: wystaw na allegro, nie tutaj.
A powiedzcie jakbym np dołożył do ax3600 jako główny router, warto? Słyszałem, że na globalnym sofcie zasięg wifi słaby przez ograniczenie mocy, a jak to wygląda na openwrt?
Strony Poprzednia 1 … 126 127 128 129 130 … 181 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Co kupić do OpenWrt? Poradnik kupującego
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc