Temat: Gargoyle Archer AX23

Witam, zamierzam kupić 3x Archer AX23 i widzę , że na stronie tp-linka są już dwie wersje v1.0 i v1.2, ta wersja softu zadziała na obu?
https://dl.eko.one.pl/firmware/?version … er-ax23-v1

2

Odp: Gargoyle Archer AX23

Powinna. Dotychczas tplink po kropce oznaczał tyko wersje softu, sprzetowo było to nadal v1.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

3

Dziękuję za ekspresową odpowiedź. Pozdrawiam

4

Wiem już, że na v1.2 działa bez problemu smile i teraz pytanie na zapas: jak wrócić do oryginału? kiedyś pamiętam, że musiał być wycięty boot z oryginalnego softu, coś się zmieniło w temacie?

5

Dla starych tplinków. A tym masz webrecovery w bootloaderze: https://openwrt.org/toh/tp-link/archer_ax23_v1

6

Dawno mnie tutaj nie było... mikrotik narobił takiego syfu z wifi wave2, że moja cierpliwość się przebrała tongue

7

Penerros napisał/a:

Dawno mnie tutaj nie było... mikrotik narobił takiego syfu z wifi wave2, że moja cierpliwość się przebrała tongue

co wlasciwie? u somsiada hap ac2 dziala ok od dwoch lat.

Dom : router https://i.imgur.com/IuB6Zwy.png | TP-LINK T1700G-28TQ |Zyxel XGS-1210-12 | 6x Ruckus r310 unleashed  + Ruckus icx7150-c12p | Truenas scale 124TB 25Gb| Xpenology 12TB | apc smart ups 750 lcd smile 100Mb/s - 25Gb/s
Podróżne : GL.Inet MT3000  +1TB hdd
Działka : rb260gs 1j wdm 1Gb+ ruckus r310 + nb m5 + kilka kamer ip  + panel 285Wp + lifepo4 12v 60Ah .

8

Kupiłem 2x ax3, capsman przestał działać, nie wpuszczało urządzeń 2-3x dziennie trzeba było hasło wpisywać.

9

Da się jakoś wyłączyć całkowicie ipv6 na gargulcu ?

10

ipv6 jest obecnie integralną częścią gargoyle. Możesz wyłączyć z wanu, ale w systemie będzie normalnie obecne.

11

Witam

Po zainstalowaniu Gargoyle badz OpenWRT na tym routerze
nie moge powrocic do stockowego firmware

Korzystam z rescue mode
ustawiam ip na sztywno na 192.168.0.10

Po przeslaniu firmware Tplink progress dochodzi do 100% i strona tylko sie odswieza

Czy udalo sie komus wrocic na stockowy firmware?

12

Pod jakim systemem to robisz? Bo jeśli pod Windowsem, to czym wyższa wersja, tym więcej problemów.
Skombinuj sobie Windowsa XP i switcha albo jeszcze lepiej jakiegoś Linuxa.

13

Próbowałem na laptopie z win 10 i mac os oraz trzema różnymi przegladarkami

Problem w tym że moge bez problemu sflashowac Gargoyle bądź openwrt, niestety na OEMowy firmware ze strony tplinka router nie reaguje

14

I jest to funkcja bootloadera a nie openwrt. Próbuj ze starszymi wersji firmware, zmieniaj nazwy plików na krótsze itp. Próbuj ponownie.

15

Witam

Czy udało się powrócić do firmware producenta? Mam z tym samym problem i niestety sugestie Cezarego o różnych nazwach i wersjach fw. nic nie dają. Podłączenie przez switcha również. Może problem że robię to pod win10. Gdzieś wyczytałem że można przygotować fw. aby poszło z openwrt niestety nie wiem jak to zrobić do mojego ax23 v1.0

16

Pobierz soft ze strony tp-linka, idź do https://argsnd.github.io/tp-link-stock- … index.html
wrzuć ten soft to wypluje odpowiedni sysyupgrade. Robisz aktualizację BEZ zachowania konfiguracji i z ew wymuszeniem. Jak się nie boisz że uwalisz router - działaj.

17

Dzięki @Cezary.

Przytoczony sposób działa. W AX23 siedzi fw producenta. Nie jest mi w nim potrzebne openwrt bo to tylko AP.

Główny router ma twój soft.

Dziękuję za pomoc