Odp: Xiaomi AX3600
Nie, raczej nie, dzięki. Za to sprawdź czy aktualizacja przechodzi poprawnie.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → Xiaomi AX3600
Strony Poprzednia 1 … 22 23 24 25 26 … 48 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Nie, raczej nie, dzięki. Za to sprawdź czy aktualizacja przechodzi poprawnie.
Wszystko działa ![]()
Dziękuję
I jak, stabilnej jak nie było tak dalej nie ma ![]()
Prawda, na szczęście jest dość stabilnie
Kolega wcześniej pisał z partycjami i ma rację. Sprawdź czy masz partycje ok. 190-200MB
Podeślij zakładkę Status/Przegląd z luci.
Sorry za długi brak odpowiedzi, ale byłem na urlopie.
Nie mogę wrzucić screenshota, ale tak wygląda pamięć.
Memory
Total available 235/406 MB
Used 165 / 406 MB
Cached 26 / 406 MB
Storage
1.66 / 175 MB
1 / 203 MB
To ta część wygląda poprawnie.
Niestety cały czas mam błąd:
root@OpenWrt:~# sysupgrade -n /tmp/openwrt-ipq807x-generic-xiaomi_ax3600-squashfs-sysupgrade.bin Sun May 28 10:57:42 UTC 2023 upgrade: Commencing upgrade. Closing all shell sessions.
Command failed: Connection failed
root@OpenWrt:~# Connection to 192.168.1.1 closed by remote host.
Connection to 192.168.1.1 closed. To co pokazałeś to nie błąd, tak wyglądają komunikaty podczas aktualizacji.
Wgrywa nową wersję czy nie?
Cześć. Mam do Was pytanie, czy na oryginalnym sofcie global czy też china, lub na zmodowanym global działał Wam port forwarding? U mnie za nic nie chciało to zadziałać (chodziło o port 51280 dla wireguarda). Postawiłem OpenWRT i to trochę kombajn dla mnie, którego do końca nie ogarniam. Boli mnie też fakt, braku automatyzacji co do wyboru trybu pracy auto dla poszczególnych radio.
Boli mnie też fakt, braku automatyzacji co do wyboru trybu pracy auto dla poszczególnych radio.
To znaczy?
Chodzi mi o to, że 802.11a/b/g/n/ac/ax wybierasz na sztywno np. ac i tylko w tym trybie działa a nie auto pomiędzy n/ac/ax.
Więc zostaw domyślnie tak jak jest i nic nie wybieraj. To będzie auto.
Chodzi mi o to, że 802.11a/b/g/n/ac/ax wybierasz na sztywno np. ac i tylko w tym trybie działa a nie auto pomiędzy n/ac/ax.
Ja mam wybrane ax i urządzenia z niższymi standardami też się łączą. To po prostu najwyższy standard na jaki pozwalasz.
Dzięki za informacje. Będę dalej walczył bo widzę w tym przyszłość.
Na razie muszę ogarnąć, czemu wyłączyło mi się radio0 i radio1 po nocy, a wczoraj wgrałem openwrt.
Nic nie było podłączone pod te radia.
Hej, posiadam 2 takie routery, oba już na OpenWrt, i tu rodzi się pytanie. @Cezary planujesz target ipq807x dla swoich buildów?
Tak, w gałęzi 23.05
Kupiłem właśnie AX3600. Czy warto już teraz wgrywać alternatywę czy jeszcze chwilę poczekać? Bo podobno już za chwilkę ma być jakaś nowa stabilna wersja?
No i jeszcze pytanie czy gdzieś znajdę jakiś turtotial wgrania firmware? Bo wszystko co jest to są wersję z 2021 roku.
Przeczytaj: https://openwrt.org/toh/xiaomi/ax3600 sposób wgrywania się nie zmienia. I tak, zaraz ma być wersja stabilna na to.
To co pokazałeś to nie błąd, tak wyglądają komunikaty podczas aktualizacji.
Wgrywa nową wersję czy nie?
Po SSH nie. Dopiero po UART poszło.
Ok, to teraz zrób jeszcze raz aktualizację i zobacz czy przejdzie. Jeżeli nie to skoro masz uart to zobacz co się dzieje.
To nie jest najnowsza wersja?
Firmware Version OpenWrt SNAPSHOT r23110-dc2d4d7393 / LuCI Master git-23.118.79121-6fb185f
BTW czy ktoś miał problem z 5 GHz? sieć chodzi, może skanować, ale nie widzę jej z laptopa.
Firmware Version OpenWrt SNAPSHOT r23110-dc2d4d7393 / LuCI Master git-23.118.79121-6fb185f
BTW czy ktoś miał problem z 5 GHz? sieć chodzi, może skanować, ale nie widzę jej z laptopa.
U mnie sie wieszało radio przez kilkadziesiąt buildów.
To jest snapshot który się co chwilę zmienia. Chodzi o to żeby ktoś w końcu sprawdził co sie dzieje podczas aktualizacji jak się nie chce zrobić sysupgrade. A do tego potrzebny jest ktoś kto ma już podłączony uart.
Dzisiejszy snapshot dosć nieudany. Padło mi na 3 szt wifi ze zrzuceniem call stacka.
Zgłoś na https://github.com/openwrt/openwrt/issues bo to jest po aktualizacji ath11k. Developerzy nie czytają tego forum.
Strony Poprzednia 1 … 22 23 24 25 26 … 48 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → Xiaomi AX3600
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc