Odp: Co kupić do OpenWrt? Poradnik kupującego
Dzieki, nie wiele pomogło spróbuje iperf zainstalować po kompach przetestuje siec. A jaki router byś polecił? Ten nedgar jest stary zmieniłbym go.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Co kupić do OpenWrt? Poradnik kupującego
Strony Poprzednia 1 … 122 123 124 125 126 … 181 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Dzieki, nie wiele pomogło spróbuje iperf zainstalować po kompach przetestuje siec. A jaki router byś polecił? Ten nedgar jest stary zmieniłbym go.
W pierwszym poście tego wątku masz odpowiedzi.
A jednak pomogło i to bardzo bardzo bardzo, dłużej musiałem router wyłączyć
i ZTE F660 też teraz śmiga aż miło
.
W Wolnej chwili poczytam i kupie jakiś router
Dziękuje Cezary ![]()
Xiaomi AIoT Router AC2350 vs D-Link DIR-878
Wymagania
1. Stabilność, stabilność, stabilność.
2. Zasięg wifi
Ten pierwszy w statystykach jest dwa razy, drugi - tylko jeden. Więc nie są popularne, musiały by się wypowiedzieć te osoby które je mają jak ze stabilnością ich działania.
To co innego? R6220 czytałem, że ma problem jak więcej osób jest połączonych.
r6220 to też już staroć. Powoli zaczynają u niektórych wychodzić problemy z działaniem (ale chyba związane ze starzeniem się samego sprzętu).
Wraz z następnym wydaniem stabilnym. Bo WAX206 nie przenieśli do bieżącego 22.03.
r6220 to też już staroć
Nie mów, Czarek, że już z niego nie korzystasz ;-) U mnie WNDR3700 V5 jest jednym z najbardziej niezawodnych sprzętów OpenWrt.
P.S Wstyd przyznać, ale najnowszy router jaki mam jest z 2016 roku.
Używam, sporo ich jeszcze mam. Co nie umniejsza że to już staroć.
Staroć, nie staroć. Wystarczy AC, bo laptop więcej nie obsłuży. TP-Link 4300 już za słaby, a mój C5@C7 ma słabe wi-fi i czasami wifi samo się wyłącza i już nie podnosi się po resecie (a więc słaba stabilność).
Xiaomi AIoT Router AC2350 vs D-Link DIR-878
Wymagania
1. Stabilność, stabilność, stabilność.
2. Zasięg wifi
Używałem DIR878 około roku do grudnia 2021. Stabilność wzorowa a zawsze na snapshotach działał. Zasięg więcej niż przeciętny dzięki dobrym wzmacniaczom na torze 5Ghz. Troche staroc i nawet jesli nie masz jesczcze niczego na AX rozwazyl bym Mercusys MR70X ktory dostał wsparcie OpenWrt niedawno. Od grudnia 2021 sam uzywam jego klona MR1800X ktory wyparł tego wlasnie DIR878
hejka, znalazlem dobra oferte na Belkin RT1800, pytanie czy to jest w pelnie wspierane na Openwrt ?
https://openwrt.org/toh/hwdata/belkin/belkin_rt1800_v1
vs
https://openwrt.org/toh/hwdata/belkin/belkin_rt3200
https://forum.openwrt.org/t/my-belkin-r … /155751/42
+ na ile odczuwalna bedzie roznica
CPU:MT7621 (880)
vs
CPU:MediaTek MT7622BV (1350)
Wydajność jak R6220. Tyle że radio AX, więc będzie leciał na maksimum swoich możliwości.
Cześć,
Co byście polecili jako repeter 5 i 2,4?
Na oku mam netgera r6100.
Ogólnie szukam czegoś z używek do max 100 zł.
Stary TL-WR842ND umarł...
P.
I jest: R6100 działa elegancko.
Cześć,
Co byście polecili jako repeter 5 i 2,4?
Na oku mam netgera r6100.
Ogólnie szukam czegoś z używek do max 100 zł.
Stary TL-WR842ND umarł...
P.
Do gniazdka czy duży czy jaki?
Co kupić zamiast proroute h685 ? Zastanawiam się czy iść w jakiś router przemysłowy czy wziąć np Router WiFi-GL-MT300N-V2 i do tego jakiś modem .
Co kupić zamiast proroute h685 ? Zastanawiam się czy iść w jakiś router przemysłowy czy wziąć np Router WiFi-GL-MT300N-V2 i do tego jakiś modem .
Czego oczekujesz od routera? Metalowej obudowy? Certyfikatów elektro? Czegoś innego? Bo ten GL-MT300N-V2 tak się różni od proroute że przypuszczam że zwykły tplink też by ci wystarczył.
michu1401 napisał/a:Co kupić zamiast proroute h685 ? Zastanawiam się czy iść w jakiś router przemysłowy czy wziąć np Router WiFi-GL-MT300N-V2 i do tego jakiś modem .
Czego oczekujesz od routera? Metalowej obudowy? Certyfikatów elektro? Czegoś innego? Bo ten GL-MT300N-V2 tak się różni od proroute że przypuszczam że zwykły tplink też by ci wystarczył.
Potrzebuje router żeby miał dobry transfer internetu mobilnego, wykorzystywany będzie przede wszystkim do kamer IP, potrzebuje też żeby był VPN , żeby dało się go zdalnie zresetować jak się coś zawiesi
Dowolny z modemem ![]()
Ja jakiś czas temu kupilem taki smieciowy modemorouter z ap na usb za grosze, dwie kamery ip na dzialce śmigają na tym bez problemu po p2p , karta bdi z pakietem. Kamery nagrywaja na karty micro sd.
Szukam routera zeby wymienic ponad 10 letniego MR3420 v1 z extroot. Stoi na nim pywws do zczytywania po usb i publikacji w necie danych ze stacji pogodowej plus robi za huba i dodatkowe wifi.
Znalazlem na forum ze polecany jest R6220 ale nowki nie da sie juz kupic.
Myslalem ze opcja w rozsadnej cenie to Linksys MR6350 do dostania za jakies 170 zl ale znalazlem ze wspierany jest tylko model o podobnej nazwie EA6350.
Co polecicie?
Uzywki nie chce, na jakims wypasionym wifi mi nie zalezy - byle by byl port USB i dalo sie open WRT bez problemow i zabawy w Extroot postawic i zeby 4 porty LAN mial, nawet 100MB LAN wystarczy
Nowego Linksys EA7300 znajdziesz jeżeli koniecznie ma być nówka. SoC jest od dawna obsługiwany, usb ma. Choć jak sprawuje się na co dzień tego już nie wiem.
Cześć
Czy warto tego Asusa zamiast starego 3420
?
Też staroć, choć w stosunku do 3420 to będzie pewny przełom.
Strony Poprzednia 1 … 122 123 124 125 126 … 181 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Oprogramowanie / Software → Co kupić do OpenWrt? Poradnik kupującego
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc