Odp: Xiaomi AX3200 aka Redmi AX6S
I jesteś podłączony bezpośrednio kablem tym xiaomi do komputera na którym jest serwer uruchomiony?
oczywiscie
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → Xiaomi AX3200 aka Redmi AX6S
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
I jesteś podłączony bezpośrednio kablem tym xiaomi do komputera na którym jest serwer uruchomiony?
oczywiscie
No to jedyne co mi jeszcze przychodzi do głowy to jakiś antywirus czy firewall który broni dostępu.
No to jedyne co mi jeszcze przychodzi do głowy to jakiś antywirus czy firewall który broni dostępu.
tez o tym myslalem, ale av nie mam, na routerze nic nie włączane (chyba nawet nie ma tam firewalla)
ehh
Masz tam działający ssh? Jeżeli tak to prześlij sobie obraz przez winscp/scp
Cezary napisał/a:No to jedyne co mi jeszcze przychodzi do głowy to jakiś antywirus czy firewall który broni dostępu.
tez o tym myslalem, ale av nie mam, na routerze nic nie włączane (chyba nawet nie ma tam firewalla)
ehh
Firewall możesz mieć aktywny na komputerze z serwerem http a nie na ruterze.
Cześć. Czy ktoś wie gdzie w PL można jeszcze dostać wersję z 09.2021?
Mam taki router. Jak jesteś nadal zainteresowany to zapraszam na priv.
Masz tam działający ssh? Jeżeli tak to prześlij sobie obraz przez winscp/scp
Dzięki udało się!
Tak na szybko, to wszystko jest super, router dostaje normalnie drugie życie, ale zdaje się, ze 160mhz nie działa oraz opcja”smartconnect” czyli 1 ssid w 2.5 i 5ghz i automatyczne przełączanie między nimi.
To czy klient się przełączy zależy od klienta. Automatycznie tego nie ma w openwrt, możesz to osiągnąć przez instalację usteer lub dawn.
Witam, zainstalowałem właśnie OpenWrt na routerze Xiaomi AX, niestety okazało się iż długość przewodu zasilającego jest niezwykle mala. Chciałbym zamówić przedłużkę, niestety nigdzie nie ma danych co do typu złącza. Czy ktoś moze podpowiedzieć jakiego typu szukać lub też wymiarów. Przeniesienie gniazda zasilania czy przedłużacz 230V nie wchodzi tutaj w grę.
Witam, zainstalowałem właśnie OpenWrt na routerze Xiaomi AX, niestety okazało się iż długość przewodu zasilającego jest niezwykle mala. Chciałbym zamówić przedłużkę, niestety nigdzie nie ma danych co do typu złącza. Czy ktoś moze podpowiedzieć jakiego typu szukać lub też wymiarów. Przeniesienie gniazda zasilania czy przedłużacz 230V nie wchodzi tutaj w grę.
A nie łatwiej będzie przeciąć przewód i wstawić "przedłużkę"?
Z reguły routery zasilane 12V mają 2.1 /5.5 mm choć czasem zdarzają się inne. Kwestia weryfikacji.
pepe2k ma rację wstaw między wtyk a zasilacz odpowiedniej długości przewód i po sprawie.
Przed chwilą byłem z tą gidyją ax3600 w elektroniku bo chcę ją podłączyć bod buforówkę.
Zamówiłem już wcześniej pojechałem odebrać w zasadzie ale jakbym źle dobrał no to na przymiarkę ![]()
Prawidłowy wtyk do tej piękności to 4.0x1.7. Ciasno wchodzi, trzeba dobrze docisnąć, żadnego luzu, pełny styk ![]()
Pamiętajcie tylko żeby kupić z długim bolcem bo inaczej nie dojdzie
Ten co ja kupiłem ma 11mm a oryginał 13mm.
Przypuszczam że pozostała rodzina sprzętu xiaomi też ma ta samą szparę ![]()
Witam
Mam niecodzienne pytanie. Mam ten router AX3200 z datą produkcji 08/2021
Czy jest tu ktoś z okolic Krakowa, kto wygrał by mi openWRT, oczywiście nie za darmo
Ktoś, coś?
Mam ten router AX3200 z datą produkcji 08/2021
To telnet nie powinien być w nim jeszcze zablokowany - poradzisz sobie: https://git.openwrt.org/?p=openwrt/open … 8c93491d93
Używam wraz modemem zewnętrznym 5G ZTE MC889 - całkiem przyjemnie to chodzi :-)
mgmorpheus77 napisał/a:Mam ten router AX3200 z datą produkcji 08/2021
To telnet nie powinien być w nim jeszcze zablokowany - poradzisz sobie: https://git.openwrt.org/?p=openwrt/open … 8c93491d93
To niestety chyba jest zablokowany. Jeśli otwieram telnetem 192.168.100.1 to prosi ładnie o login i hasło. Niestety, ani root i admin oraz różne ich wariacje nie przechodzą i po jakimś czasie wywala z telnetu. Coś robię, źle, czy niestety wersja RB1 z rokiem produkcji 08/2021 jest już też zablokowana? ![]()
2. Calculate telnet password from serial number and login
zrobiłeś to? Loginem jest root.
2. Calculate telnet password from serial number and login
zrobiłeś to? Loginem jest root.
Nie wiem, czy dobrze rozumiem, mam wziąć hasło z opakowania routera z naklejki SN? Czy jak ![]()
Nie, czytaj: https://openwrt.org/toh/xiaomi/ax3200#installation step 3 Hasło musisz sobie wygenerować z numeru seryjnego.
Nie, czytaj: https://openwrt.org/toh/xiaomi/ax3200#installation step 3 Hasło musisz sobie wygenerować z numeru seryjnego.
Udało się, ale u mnie wszystko rodzi się w bólach ????
Za newrowo do tego wszystkiego podchodzę i nie czytam ze zrozumieniem. Najważniejsze, że telnet jest otwarty, ale co do samego wgrania openWRT to na razie się nie podejmuję. Jest tyle wersji tego oprogramowania, że na razie mam mentlik i nie wiem, który w ogóle plik wybrać
Dziękuję na razie za pomoc w sprawdzeniu telnetu
Kolejny etap to może za jakiś czas
Dzięki
Jeden jest, factory. Jego używa się do przejścia z oryginalnego oprogramowania producenta. Gdzie masz w opisie kilka?
Jeden jest, factory. Jego używa się do przejścia z oryginalnego oprogramowania producenta. Gdzie masz w opisie kilka?
Ok podjąłem ryzyko, ale nie wiem jak długo wgrywa się ten openWRT? Chyba coś poszło nie tak ![]()
W konsoli cały czas rebooting jest napisane, a router chyba nie wstaje tylko miga szybko na niebiesko dioda, a druga ciągłym światłem na niebieako
Potrzebuje jednak Waszej pomocy ![]()
Przeresetuj po prostu ręcznie i zobacz, czy już jest OpenWrt.
I napisz co konkretnie zrobiłeś.
I napisz co konkretnie zrobiłeś.
Panowie należy Wam się małe sprostowanie, wytłumaczenie...
Niestety nie jestem jakimś guru jeśli chodzi o komputery, systemy, fashowanie itd
Zawsze jak trafiam na jakieś forum (ostatnio dokładnie od miesiąca zainteresowałem się Home Assistat) to jestem pełen podziwu dla wiedzy jaką posiadacie. Jeśli bym się miał porównywać do Was to jestem w czarnej dupie z wiedzą, ale HA postawiłem i na razie wszystko działa.
Kupiłem ten router, żeby nie być uzależniony od opka (myNET) i mieć kontrolę nad wszystkim. Kolega polecił, ale zaczęły się schody, bo się okazało, że mogą być problemy z openWRT. Zacząłem zgłębiać temat i jak już przeczytałem o sposobie UART to stwierdziłem pass. Będę miał po prostu GUI takie Applowskie, trudno. Jednak nie dawało mi to spokoju i trafiłem tutaj jakiś czas temu. Dziś podjąłem ryzyko (najwyżej kupię nowy router)
UDAŁO SIĘ!!! Jak? Nie wiem
wiem jednak jedno i to mogę następnym chętnym polecić to flashować router najlepiej pod Linuxem
Zrobiłem wszystko dokładnie z instrukcji z Wiki i zadziałało. Teraz muszę się nauczyć tego openWRT, bo to dla mnie kosmos. Choć już udało mi się uruchomić internet, uruchomiłem HA i PROXMOXa na którym jest HA. Dwie sieci 5 i 2.4 też już banglają z hasłami. Nawet adresację mi się udało zmienić na 100.1, żeby nic nie zmieniać w HA
Dziękuję wszystkim za podpowiedzi, a szczególnie koledze, który naprowadził mnie na terminal. Dziękuję i jestem nadal w szoku
Pewnie za jakiś czas zapomnę co i jak robiłem, ale może jakoś sobie znowu poradzę
Pozdrawiam
Edit//: w sumie to Cezary tutaj nieświadomy cisnął na mnie swoimi odpowiedziami i za jego pomocą podjąłem ryzyko/temat
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → Xiaomi AX3200 aka Redmi AX6S
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc