26

Odp: Czy flashować WL-500G Premium V1?

Rozumiem że chodzi o Midnight Commander pod windę ? Bo ja używam File Zilla do ftp i tam są opcja połączeni sftp przez ssh2. O to chodzi?
Jeśli chodzi o vi to do podstawowej edycji pliku mi wystarcza, ale wszystko muszę wklepywać ręcznie, a jak są gotowe skrypty gdzieś na stronie, to łatwiej (i bezpieczniej - przy przepisywaniu można byka strzelić) jest ctrl+c ctrl+v smile

Jeszcze jedno pytanie - czy można na stałe dodać ścieżkę do Twoich repozytoriów? Bo np. Transmission w wersji 1.52 tylko u Ciebie znalazłem, a takiego potrzebuję do Polish Trackera.

27

MC nie pod windę, pod openwrt smile

Nie możesz ustawić ścieżki, bo ja nie udostępniam pliku packages. Chociaż tak naprawdę mówiąc nie wiem dlaczego i mogę go generować.

Masz niepotrzebny router, uszkodzony czy nie - chętnie przygarnę go.

28

A tyle się naszukałem... i znalazłem mc pod windę smile Ale zainstaluję również pod kamikaze.

Cezary napisał/a:

Nie możesz ustawić ścieżki, bo ja nie udostępniam pliku packages. Chociaż tak naprawdę mówiąc nie wiem dlaczego i mogę go generować.

Byłoby super smile

29

Dodałem.

30 (edytowany przez Jahuu 2009-06-10 21:56:49)

No nic, dzisiaj skopiowałem całe /jffs na twardziela, przy okazji udało mi się uruchomić sambę, ftp, powprowadzałem regułki do firewalla tak żebym mógł się łączyć z routerem i niektórymi usługami z zewnątrz (bardzo pomocny był mc). Jak znajdę chwilę, to spróbuję zrobić system na penie, tylko trochę martwi mnie opisany problem z pintserverem. Czy można zrobić, przed kombinowaniem, kompletny backup aktualnego firmware-u ?

Chyba pora, żeby Ci podziękować, gdyby nie Ty i cała Twoja strona eko.one byłoby duuuużo trudniej smile

edyta: Jeszcze jedno pytanie. Czy istnieje program, sposób,  który udostępniłby zasoby z mojego PC z windą do sieci ?

Już uściślam - zamierzam do mojego dysku dokupić obudowę multimedialną: ME-747AP PME IDE/SATA. wszystko fajnie, tylko problem z brakiem CD-romu. Nigdy nie korzystałem z takiego urządzenie i nie jestem pewien, czy taka obudowa musi korzystać tylko z zasobów zainstalowanego w niej dysku, czy może można do niej jakoś strumieniować media ?

31

I jeszcze jedno pytanie.  Podczas kopiowania przez ftp wyszedł błąd timeout. Patrzyłem w ustawieniach i nie ma limitu czasu ? Konfig według Twojego HowTo. Czy to może być wina po stronie klienta ?  Przez Sambę wszystko przeszło, choć trwało to jakieś 20% dłużej.

32

Timeout chyba jest przyjmowany domyślnie na 300s, więc jak nie zmieniłeś to tak masz. PS: manual polecam od vsftpd, bo  jego możliwości są o wiele większe niż opisałem.

Samba jest wolniejsza i tego nie zmienisz, to kwestia protokołu. Więc używaj ftp/nfs.

Jakie chcesz udostępnić zasoby? Dysk? Jak tak to podmontuj to normalnie jak system plików (cifsmount) - możesz też podmontować np. zasób przez ssh dostępny.