Odp: OpenWRT i światłowód od Orange 1 Gbps
Można prosić link? U mnie na ali bo po wpisaniu "juplink" pojawiają mi się bluzy a "juplink media converter" jakieś 2 urządzenia firmy sevenlayer.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → OpenWRT i światłowód od Orange 1 Gbps
Strony Poprzednia 1 … 24 25 26
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Można prosić link? U mnie na ali bo po wpisaniu "juplink" pojawiają mi się bluzy a "juplink media converter" jakieś 2 urządzenia firmy sevenlayer.
Nie mam. Jak wrzucisz NOKIA GPON SFP G-010S-A lub OpenWrt SFP 7.5.3 w aliexpress to pojawia się kilka linków, ale czy to one to nie wiem.
No właśnie o tym mówię, juplinka nie ma na ali - tego konkretnego z filmiku.
Juplinka, w sensie tego media converetera, nie szukam modułu SFP bo taki już mam od dostawcy ![]()
Wpisz mediaconverter i wyjdzie.
Po raz kolejny, po wpisaniu na ali "mediaconverter" nie ma tego sprzętu Juplinka z filmu.
Ale masz inne, np. https://pl.aliexpress.com/item/10050043 … YccqesG4jE
Jasne, ale wolałbym poczekać na konkretny model lub test takowego.
Cezary napisał/a:onken kupił ten sprzęt i shibby z openrouter.info. Zaraz z nim się skontaktuje.
Shibby mi odpisał że nie ma problemów ze swoim, działa jak trzeba.
https://community.intel.com/t5/Ethernet … -p/1453177
Czyli wyłączyć oszczędzanie energii..
Dzieki za info.Jak przyjdzie to tak zrobie
Mam i ja. Po wifi zamyka na 1060 łącze a po kablu 940
Obecnie testuję tak ONT->openwrt->funbox bez dhcp jako AP.
Czy faktycznie udało ci się ustawić Funboxa jako AP. Podmieniłem FB na Openwrt, działa zarówno net i IPTV, prędkości są akceptowalne na TL-WR1043NDv2 (docelowo do zamiany na AX3600 lub WAX206).
Próbowałem wykorzystać AX z Funboxa jako AP na piętrze ale nie udało mi się tego odpowiednio podpiąć kablem. Podpowiesz konfigurację dla funboxa jako AP?
Panowie i Panie, jestem w zasięgu orange i mam opcję na ten pakiet 2Gbps, kończy mi się też umowa z obecnym isp. Jak obecnie wygląda kwestia peeringu po Polsce i po świecie? Idzie w jednym połączeniu zamknąć łącze?
palibrzuch napisał/a:Mam i ja. Po wifi zamyka na 1060 łącze a po kablu 940
Obecnie testuję tak ONT->openwrt->funbox bez dhcp jako AP.Czy faktycznie udało ci się ustawić Funboxa jako AP. Podmieniłem FB na Openwrt, działa zarówno net i IPTV, prędkości są akceptowalne na TL-WR1043NDv2 (docelowo do zamiany na AX3600 lub WAX206).
Próbowałem wykorzystać AX z Funboxa jako AP na piętrze ale nie udało mi się tego odpowiednio podpiąć kablem. Podpowiesz konfigurację dla funboxa jako AP?
Ja to zrobiłem w sumie normalnie. Ustawiłem ip na 192.168.4.2 bo główny router ma 192.168.4.1. Później wyłączyłem na nim dhcp i działało. Testowałem to kilka dni lecz rozłączało mi jakieś urządzenia i obecnie mam tylko G10 a orange leży w szafie.
Strony Poprzednia 1 … 24 25 26
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → OpenWRT i światłowód od Orange 1 Gbps
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc