Temat: Obsługa klawiatury numerycznej USB
Cześć.
Ostatnio bawiłem się w obsługę skanera wpiętego kablem do jednego z portów USB routera na OpenWRT i przyznam, że działa to rewelacyjnie. Super fajny skaner sieciowy zrobiony ze starego skanera dla którego nie było już sterownika dla Windowsów nowszych niż Vista. Teraz z użyciem sterownika Wiasane, który jest klientem dla saned działa nawet na Windows 11 :-)
Teraz chciałbym sobie to oskryptować, i zrobić parę guzików, typu skanuj fakturę za gaz, skanuj fakturę za prąd i tak dalej, zupełnie z pominięciem jakiegokolwiek komputera.
Chcę, by każda faktura została zapisana do pliku z bieżącą datą i wylądowała w innej lokalizacji smb w zależności od przyciśniętego guzika.
Problem w tym, że routery tyle guzików nie mają i stąd pomysł, by podłączyć i jakoś magicznie obsłużyć taką klawiaturę w skrypcie, a dokładniej, powiązać naciśnięcie odpowiedniego klawisza na klawiaturze z uruchomieniem przypisanego mu skryptu .sh
Ktoś ma pomysł, jak to ogarnąć? Czy klawiatura będzie natywnie wspierana przez OpenWRT ?
Generalnie myślę o klawiaturze numerycznej, ale to pewnie bez znaczenia.