Odp: ZTE MF289F - Porting OpenWRT
W sumie nie, jeżeli ustaliłeś gdzie jest problem to teraz trzeba znaleźć jak to rozwiązać.
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → ZTE MF289F - Porting OpenWRT
Strony Poprzednia 1 … 24 25 26 27 28 … 45 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
W sumie nie, jeżeli ustaliłeś gdzie jest problem to teraz trzeba znaleźć jak to rozwiązać.
Hello, what is the at command that set the modem to 4G only? And how can you check that the command worked?
AT+ZSNT? will give actual setting , and AT+ZSNT=6,0,0 should do 4G Only
Wpadł mi w ręce ten ruter, który tak się przedstawia i działa naprawdę fajnie.
Wydawało mi się, że widziałem gdzieś nowszą wersję firmware, czy tylko się wydawało ?
Jest gdzieś instrukcja jak się otwiera to pudełko ?

Wpadł mi w ręce ten ruter, który tak się przedstawia i działa naprawdę fajnie.
Wydawało mi się, że widziałem gdzieś nowszą wersję firmware, czy tylko się wydawało ?
Jest gdzieś instrukcja jak się otwiera to pudełko ?
Panowie, jak testy na DSA? Działa wan bez kabla w lanie?
Zaraz w to wniknę. Momento
I na tym:
OpenWrt 22.03-SNAPSHOT r20035-aa5023b9cd - CezareOs
i na tym:
zte_mf289f-squashfs-sysupgrade.bin 86b4645503296125c70c8dd1c9aff07238bdd41651046300f83dfbd63271f6f3
P.S jutro sprawdzę jeszcze mf286d bo już teraz to sam nie wiem czy tam taki przypadek ktoś testował. Wszyscy skupiliśmy się ns LTE.
Ten zte_mf289f-squashfs-sysupgrade.bin to musiał być z DSA chyba....
Może i tak już mi się mylą te wszystkie wersje. Ściągnę zaraz jakąś najnowszą z openwrt.org i jeszcze raz sprawdzę.
Panowie i Panie (liczę, że z choć jedna jest
) przetestowałem:
Na tym https://downloads.openwrt.org/snapshots … x/generic/
działa bezbłędnie testowane z 2 routerami dawcami i z każdego zasysa IP. Łączyłem się z mf289f przez wiffi. Przewód LAN był odpięty.
No to:
- zgłoś na https://github.com/openwrt/openwrt/issues
- szukamy z czym może być problem (bo to dość dziwne, a że specjalnie się nie ustawia tego zbytnio to zakładam że sprzęt coś ma inaczej)
zgłosiłem
Jeśli na DSA wszystko działa , to najpewniej jest identyczna sytuacja na MF18A... Tam jak próbowałem to po staremu na shnapshocie zrobić to też cyrki były , dlatego jest tylko na master z DSA...
Czy w tym modemie jest możliwość agregacji upload ?
Jeśli tak to jak ją ustawić ?
Na teraz ustawiać z 3Ginfo-lite UL się nie da, może @IceG doda też konfiguracje modemu z MF289F pod UL (jest narazie dodany z MF286D). Z moich obserwacji wynika, że agregacja UL działa na tych band'ach co agreguje aktualnie modem na DL.
MF289F pod UL (jest narazie dodany z MF286D). Z moich obserwacji wynika, że agregacja UL działa na tych band'ach co agreguje aktualnie modem na DL.
U mnie agregacja upload działa poza nocą cały czas przy zablokowanym modemie w paśmie B1+B7 (w nocy Orange wyłącza B7, przy zablokowanych pasmach B1+B3+B7 wymaga codziennego restartu).
Operator
Orange Orange
Sygnał
100%
Technologia
LTE_A B1 (2100 MHz) / B7 (2600 MHz)
Status karty SIM
Zalogowana do sieci macierzystej
więcej parametrów
lokalizacja stacji bazowej →
Internet
Liczba wznowień połączenia
3
Czas połączenia
29d 3g 30m (od 2023-01-03 17:12)
Wysłano
143.393 GiB
Pobrano
447.169 GiB OT: @jarek7714 Ustaw sobie
uci set easyconfig.modem.force_plmn='1'
uci committo nie będzie tego Orange Orange pokazywał tylko Orange.
W teltonice a przynajmniej na RUT955 też 2 razy orange pokazuje czyli u nich tez jest błąd...
Tzn to nie jest właściwie "błąd". Modem przy odpytywaniu o operatora jako nazwę zwraca "Orange Orange" tekstowo i dokładnie to samo masz wyświetlane - aplikacja po prostu wyświetla bez wnikania i analizę tekstu. A że zwraca tak a nie inaczej...
A ok rozumiem. Dzięki za wyjaśnienie
Mam 2 razy niższy DL niż na oryginalnym sofcie.
Jeśli 3ginfo zwraca B7+B1, to oznacza agregację tylko 2 pasm ?
"operator_name":"Orange",
"operator_mcc":"260",
"operator_mnc":"03",
"mode":"LTE-A | B7 (2600 MHz) + B1 (2100 MHz) / B3 (1800 MHz) / B20 (800 MHz)",
B7 jako podstawowe + agregacja B1 + B3 + B20. Czyli wszystkiego.
B7 jako podstawowe + agregacja B1 + B3 + B20. Czyli wszystkiego.
Dziękuję za wyjaśnienie.
Na teraz ustawiać z 3Ginfo-lite UL się nie da, może @IceG doda też konfiguracje modemu z MF289F pod UL (jest narazie dodany z MF286D). Z moich obserwacji wynika, że agregacja UL działa na tych band'ach co agreguje aktualnie modem na DL.
Mogę dodać tylko muszę wiedzieć czy polecenie jest identyczne jak dla MF286D.
Payti napisał/a:Na teraz ustawiać z 3Ginfo-lite UL się nie da, może @IceG doda też konfiguracje modemu z MF289F pod UL (jest narazie dodany z MF286D). Z moich obserwacji wynika, że agregacja UL działa na tych band'ach co agreguje aktualnie modem na DL.
Mogę dodać tylko muszę wiedzieć czy polecenie jest identyczne jak dla MF286D.
Jak to sprawdzić ?
Strony Poprzednia 1 … 24 25 26 27 28 … 45 Następna
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
eko.one.pl → Sprzęt / Hardware → ZTE MF289F - Porting OpenWRT
Forum oparte o PunBB, wspierane przez Informer Technologies, Inc